Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Μάθε ΤΩΡΑ πού ψηφίζεις

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν όσοι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη είναι να μάθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν. Κι αυτό, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που παρουσιάζονται προβλήματα ή έχουν γίνει λάθη στην κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να ταλαιπωρούνται ή ακόμα και να υπάρχει ο κίνδυνος να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το ότι κάποιος ψήφισε σε κάποιο εκλογικό τμήμα σε προηγούμενες εκλογές δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσει στο ίδιο εκλογικό τμήμα και σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχουν περιπτώσεις που πολλές οικογένειες, λόγω του «ανοίγματος» νέας οικογενειακής μερίδας και κατά συνέπεια εγγραφής σε νέα δημοτολόγια, έχει αλλάξει ο τόπος που ψηφίζουν. Οσοι έχουν κάνει αίτηση μεταδημότευσης, πρέπει να ελέγξουν πού ψηφίζουν.

Οσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά (όσοι έχουν γεννηθεί μέσα στο 1991) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχουν κάνει κάποια προηγούμενη διαδικασία. ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ στους εκλογικούς καταλόγους και απλά πρέπει να ελέγξουν και να μάθουν άμεσα πού ψηφίζουν.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχουμε. Ακόμα και μία ψήφος στο ΚΚΕ είναι πολύ σημαντική.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ με τίποτα να χαθεί έστω και μία ψήφος λόγω αμέλειας ή αβλεψίας.

Πώς μαθαίνουμε πού ψηφίζουμε

Οι τρόποι για να μάθουμε πού ψηφίζουμε είναι οι εξής:

  • Με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 1500.
  • Από τα ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (τα γνωστά ΚΕΠ).
  • Από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.
  • Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση www.ypes.gr και την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης στη διεύθυνση www.ermis.gov.gr.

Σημειώνουμε ότι ψηφίζουμε από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε και κλείνουν οι κάλπες. Στα εκλογικά τμήματα πρέπει να αναλογούν μέχρι περίπου 600 ψηφοφόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ