Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μια κουβέντα για το Μέτωπο

Στο 15o Συνέδριο αποφασίστηκε - και αποτελεί πλέον μέρος του Προγράμματος του ΚΚΕ - ότι το Κόμμα μας πρέπει να πρωτοστατεί ώστε το ΑΑΔ Μέτωπο να οργανώνει την πάλη του και να κινείται «...με βάση ένα προγραμματικό πλαίσιο κατευθύνσεων και στόχων που εναντιώνονται και συγκρούονται με τις βασικές επιλογές του μονοπωλιακού κεφαλαίου». Μάλιστα, στο Πρόγραμμά μας τονίζεται ιδιαίτερα ότι το πλαίσιο αυτό «...δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε ελάχιστο προγραμματικό πλαίσιο, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης του συστήματος» (σελ. 31 του Προγράμματος).

Οι Θέσεις της ΚΕ για το 16 Συνέδριο (Θέση 19, στη σελ. 18) στην ουσία επαναλαμβάνουν, ξανατονίζουν και προβάλλουν την παραπάνω θέση του Προγράμματος, όταν, όπως σημειώνουν, «... για τη συγκρότηση του ΑΑΔ Μετώπου... δεν αρκεί η κοινή δράση... κτλ.», αλλά «...απαιτείται να υπάρχει και ένα επίπεδο συμφωνίας στη γενική γραμμή κατεύθυνσης για τη λύση των προβλημάτων, στην ανάγκη ρήξης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών επιλογών».

Το ζήτημα, λοιπόν, των γενικών κατευθύνσεων, με βάση τις οποίες θα κινείται το Μέτωπο - όταν συγκροτηθεί - είναι λυμένο για το Κόμμα μας από το προηγούμενο Συνέδριό του και βέβαια δεν μπορούμε να ξανανοίξουμε σήμερα, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή «προβληματισμό», διάλογο αμφισβήτησης αυτού του γενικού πλαισίου.

Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι το ξέρουν πολύ καλά, αξίζει όμως να επισημανθεί για τους φίλους μας, για τους εργαζόμενους που μας βλέπουν και μας κρίνουν από τη δράση και τα έργα μας, ότι «...το ΚΚΕ, όσο εξαρτάται από το ίδιο, θα εξαντλεί όλες τις δυνατότητες ώστε να μη βρεθεί η συμμαχία (το Μέτωπο) εκτεθειμένη και παγιδευμένη σε διασπαστικά σχέδια της άρχουσας τάξης, στην πίεσή της να εντάξει όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις στη γραμμή της συναίνεσης και της διαχείρισης» (Θέση 19, τέσσερις τελευταίες γραμμές).

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ζήτω το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΓΟΥΡΑΜΑΝΗΣ

ΚΟΒ/ΥΠΠΟ ΚΟΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ