Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Μερεμέτια ή ανατροπή;

Αγαπητοί σύντροφοι,

Από χρόνια λέγαμε για την τότε ΕΟΚ, σήμερα ΕΕ, ότι μας βάζουνε στο λάκκο των λεόντων και θα μας κατασπαράξουνε, το λαό, δηλαδή, όχι την ολιγαρχία. Τότε το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι όταν πάρει την κυβέρνηση θα κάνει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή όχι στην ΕΟΚ. Μετά είπε «ο γέγονε, γέγονε», (ό,τι έγινε, έγινε) και μας άφησε στο λάκκο (όχι ότι το Κόμμα είχε αυταπάτες για το ΠΑΣΟΚ, για τον απατημένο λαό λέω).

Τώρα σχετικά με το λάκκο των λεόντων. Τελικά να κάτσουμε στο λάκκο μέσα, να μας ξεσκίζουν τα λιοντάρια ή να βγούμε να γλιτώσουμε; Ο σ. Θεωνάς λέει να μη βάζουμε τώρα τέτοιο ζήτημα, γιατί τώρα δεν μπορούμε. Μα δεν είδα ποτέ μου άνθρωπο να τον ξεσκίζουνε (όχι μόνο άνθρωπο αλλά και ζώο) και να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να λέει τώρα δεν μπορώ να βγω από το λάκκο, να μην αντιδρά, να μην κάνει προσπάθεια να βγει. Εξάλλου και να μη βγει με την πρώτη, κάνοντας προσπάθειες να βγει αποφεύγει και τα νύχια των λεόντων. Δηλαδή, για να «σοβαρευτώ», έχοντας σαν στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ, αντιπαλεύεις αποτελεσματικότερα και τα αντιλαϊκά μέτρα της.

Το πανό στο τελευταίο αγροτικό συλλαλητήριο (10/10/2000), γράφει: «Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση Ξεκληρίζουν τους Αγρότες». Παρόμοια έγραφαν και τα προηγούμενα πανό. Στα συνθήματά μας φωνάζουμε πάντα: «Αυτή η πολιτική η αντιαγροτική, με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί». Μπορεί να βάζει κάποιος θέμα ανατροπής αυτής της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ και να μη βάζει θέμα για σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ; Διότι αυτά είναι δεσμά, χειροπέδες. 'Η μήπως τελικά κακώς βάζουμε σήμερα θέμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής; Μήπως δεν πρέπει να λέμε ότι «δεν παίρνει μερεμέτια αλλά ανατροπή»; Η απάντηση έχει δοθεί από τον Ευρωατλαντικό φασισμό της Νέας Τάξης, από τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα την εργατική τάξη... από την αποφασιστικότητα του σημερινού διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης Σημίτη να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα μέτρα που απαιτεί η Σιδερένια φτέρνα των πολυεθνικών και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο. Οι ίδιοι με την επιθετικότητά τους προκαλούν το λαό - όλους τους λαούς - σε αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΡΙΔΑΚΗΣ

ΚΟΒ Δήμου Αρμένων Χανίων

Μέλος Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ