Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς ενδοιασμούς

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, όχι κι αυτό! Να χρησιμοποιεί ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης - διορισμένος υπουργός για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αντεργατική πολιτική και, μάλιστα, χωρίς πολιτικούς ενδοιασμούς - τον Μπρεχτ για να δικαιολογήσει την αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων!

Πολλά έχει μαγαρίσει ο «σοσιαλισμός» του ΠΑΣΟΚ, πολλές κατακτήσεις έχει καταργήσει, πολλά σύμβολα έχει χυδαία εκμεταλλευτεί και πολλές συνειδήσεις έχει αλλοιώσει. Αλλά ας αφήσουν και κάτι στην άκρη, ας σταματήσουν να προσπαθούν να φέρουν τα πάντα στα δικά τους μικρά και ευτελή μέτρα. Οταν μίλαγε για αλλαγή ο Μπρεχτ, όπως και για πολλά άλλα πράγματα, μόνο τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ δεν είχε στο μυαλό του. Ούτε, βέβαια, τη διαφθορά, την εξαγορά, τον εκβιασμό, τους χίλιους δυο τρόπους με τους οποίους προσπαθούν να παγιδεύουν το λαό. Αλλωστε, ο Μπ. Μπρεχτ καυτηρίασε τόσο εύστοχα τα αντίστοιχα φαινόμενα της εποχής του.

Υπάρχουν χιλιάδες φράσεις φωτεινών μυαλών, με τις οποίες μπορεί να απαντήσει κάποιος στους κυβερνώντες. Αλλά δεν αξίζει τον κόπο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ