Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΡΥΣΗ ΕΑΜ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αύριο η πανθεσσαλονίκεια εκδήλωση των αντιστασιακών

Στις 10.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ

Η επέτειος των 59 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 56 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής θα τιμηθεί με τη μεγάλη πανθεσσαλονίκεια τιμητική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία αντιστασιακών οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ και ΠΕΑΤΑΘ, αύριο Κυριακή 5 του Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Μέσα από την εκδήλωση θα διατυπωθεί, για μια ακόμη φορά, το αίτημα των δυνάμεων της αντίστασης και της προόδου για την αναγνώριση από την πολιτεία της μέρας της απελευθέρωσης της πόλης - 30 του Οκτώβρη - ως επίσημης εθνικής γιορτής, αφού τόσο ο αγώνας του ΕΑΜ γενικά όσο και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με τη συντονισμένη δράση τμημάτων του ΕΛΑΣ, είναι συνέχεια του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας που ξεκίνησε στις 28 του Οκτώβρη.

Μέσα στο χώρο της εκδήλωσης αναμένεται να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες από τον τιτάνιο αγώνα των μαχητών της Εθνικής Αντίστασης. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα υπάρξουν αφηγήσεις από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, απαγγελίες ποιημάτων από ηθοποιούς της πόλης και καλλιτεχνικό-μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια που ύμνησαν την αυτοθυσία των αγωνιστών της αντίστασης στη μάχη για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ιδανικά που παραμένουν ανεκπλήρωτα μέχρι και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ