Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο κατάλληλος άνθρωπος

«Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ. Δυστυχώς επαληθεύτηκα όταν έλεγα τον Ιανουάριο ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και νεκρούς. Πολύ φοβάμαι ότι εάν δεν αντιδράσουμε τώρα θα έχουμε και άλλα θύματα μελλοντικά» (ο Μ. Χρυσοχοΐδης στα ΝΕΑ).

Το αναγκαίο σενάριο

«Αυξημένα μέτρα έχει λάβει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αντιτρομοκρατική - και γενικότερα οι αρχές ασφαλείας - έπειτα από πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην περιοχή της Αθήνας. Οι πληροφορίες έχουν διαβιβασθεί από την ΕΥΠ και σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας μας αναφέρονται σε "πλήγμα εντυπωσιασμού" που έχει προετοιμασθεί ώστε να προκαλέσει σύγχυση και κύμα ανασφάλειας στους πολίτες» (το θέμα στο ΠΑΡΟΝ).

Η αναμενόμενη συνέχεια

«Ο κύβος ερρίφθη. Υστερα από επεξεργασία μηνών, τα κράτη - μέλη της ΕΕ άναψαν το "πράσινο φως" για το μεγαλύτερο on line ηλεκτρονικό φακέλωμα που έγινε ποτέ. Οσοι ταξιδεύουμε αεροπορικώς από και προς χώρες της ΕΕ θα καταγραφόμαστε σε ευρείες εθνικές βάσεις δεδομένων και τα προσωπικά μας δεδομένα θα βρίσκονται στην ανεξέλεγκτη διάθεση των διωκτικών αρχών για έρευνα και επεξεργασία γενικώς (...) Η αποθέωση της κρατικής καταστολής περνά πλέον μέσα από την αποσάθρωση των παραδοσιακών εγγυητικών λειτουργιών του κράτους δικαίου. Αυτό που κυριαρχεί παντού είναι η λέξη "ύποπτος"» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το κάρβουνο

«Ο εργαζόμενος βρέθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής απανθρακωμένος (...) Πατέρας τεσσάρων παιδιών δούλευε ακόμα και τις Κυριακές στο εργοστάσιο σιδηρονικελίου της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Χθες ωστόσο δεν επέστρεψε στο σπίτι» (το θέμα στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ