Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή!

Χτες στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν απεργοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. 25 ΕΛΜΕ και 14 Σύλλογοι Δασκάλων - Νηπιαγωγών συμμετέχουν στη σημερινή απεργία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Και σήμερα, και αύριο, και κάθε μέρα, παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Για εξασφάλιση καθολικού δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Παιδείας - Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, μετατρέποντας τη χτεσινή διασπαστική απεργία της ΔΟΕ σε μέρα αγώνα, διαδήλωσαν με το μπλοκ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ενάντια στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - κομμάτων του ευρωμονόδρομου - συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και κάλεσαν κάθε εργαζόμενο στη σημερινή απεργία, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως. «Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο, αντιπαραθέτουμε το δικό μας ταξικό μέτωπο. Και το ταξικό μέτωπο δεν περνάει ποτέ την κόκκινη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης με αυτά της αστικής, του κεφαλαίου. Είναι τοποθετημένο αταλάντευτα με το λαό, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες και ταξικά στραμμένο ενάντια στο κεφάλαιο», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, η Θεοδώρα Δριμάλα, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ξεκαθαρίζοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται δεν μπορεί να αντιπαλευτεί με κλαδικές κινητοποιήσεις και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποκρουστεί με αποσπασμένες, κλαδικές διασπαστικές απεργίες.

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου έκαναν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πανό του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι για σήμερα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία 25 ΕΛΜΕ και 14 Σύλλογοι Δασκάλων - Νηπιαγωγών από όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του ΔΣ της ΔΟΕ, χθες, με την υφυπουργό Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο, ιδιωτικοποιεί την Παιδεία και εμπορευματοποιεί τη γνώση. Η υφυπουργός, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, σημείωσε ότι στην Ειδική Αγωγή, θα καταργηθούν τα σεμινάρια των 400 ωρών με στόχο να υπάρξει προκήρυξη μονίμων διορισμών των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο επόμενο ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ