Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Κυβερνητική παρέμβαση για να μείνουν όμηροι 242 εργαζόμενοι

Καταγγελία της παράταξης «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα»

«Στον αέρα» βρίσκονται 242 εργαζόμενοι στα έξι εργοστάσια των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» που απασχολούνται εκεί εδώ και τρία χρόνια μέσω διάφορων εργολαβικών γραφείων ενοικίασης και οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του χρόνου.

Οπως καταγγέλλει η παράταξη «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» στα ΕΑΣ: «Με παρέμβαση της ΠΑΣΚΕ ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Μπεγλίτης έδωσε εντολή στη διοίκηση της εταιρείας την ημέρα που συνεδρίαζε (την περασμένη Τρίτη 15 Δεκέμβρη) με σκοπό να ανανεώσει τις συμβάσεις, να μη προχωρήσει σε καμία κίνηση». Αποτέλεσμα, οι 242 εργαζόμενοι να βρίσκονται στον αέρα όπως και η λειτουργία της ίδια της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια σε συγκεκριμένες ειδικότητες για υλοποίηση προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και η έλλειψή τους θα κάνει αδύνατη τη λειτουργία των εργοστασίων. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε η εταιρεία είχε εξασφαλίσει εδώ και καιρό έγκριση για τουλάχιστον 219 προσλήψεων εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται να αναδείξει τα αποτελέσματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης που προωθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα ΕΑΣ αναθέτοντας τμήματα του παραγωγικού έργου της εταιρείας στους εργολάβους με τη μορφή ενοικίασης με θύματα τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή, έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού που έχει φτάσει περίπου τους 1.579 συνολικά στα ΕΑΣ από 8.500 που ήταν πριν χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά κενά και να δημιουργούνται προβλήματα στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ