Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΟΜΥΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ
Θέλουν να κρύψουν ότι λειτουργεί σε βάρος του λαού

Να κρύψουν την προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιχείρησαν χτες στελέχη της κυβέρνησης, που εμφανίστηκαν να αντιδρούν για τη συμφωνία των εθελούσιων του προσωπικού του ΟΛΠ που υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου.

Στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού που ξεκίνησε - ώστε να αποσιωπηθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική, όχι μόνο ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που είχε αρχίσει η κυβέρνηση της ΝΔ για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, αλλά τον παραδίδει στις πολυεθνικές (COSCO) και «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα - συμμετείχε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, που εμφανίστηκε... υπερασπιστής των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων δηλώνοντας έξω από το προεδρικό μέγαρο ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση επιβάρυνσης των ταμείων από την κυβέρνηση αυτή. Τα ταμεία μας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις...». Το ίδιο... εξοργισμένη για τη συμφωνία εμφανίστηκε και η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου η οποία σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ» δήλωσε: «Τη βλέπω εξωφρενική. Δηλαδή είναι μέσα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην "Ολυμπιακή" και στον ΟΛΠ, όπου πραγματικά όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος από την επιλογή που έχουν κάνει, αλλά έχουν βάλει μέσα και το δημόσιο τομέα. Και βεβαίως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση στο πώς να αντιμετωπιστεί» (...) «δεν υπήρχε αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Ο πρόεδρος του ΟΛΠ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως απάντηση αναφέρει ότι η εθελούσια έξοδος από τον ΟΛΠ «δεν αποτελεί προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του ΟΛΠ, αλλά εφαρμογή διατάξεων νόμου τον οποίο ψήφισε το 2008 η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σε σχόλιό του για τη συμφωνία κυβέρνησης - ΟΜΥΛΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και της Ενωσης Λιμενεργατών είναι απαράδεκτη. Αποτελεί πλήρη αποδοχή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, που είναι σε βάρος όλου του λαού, αλλά και καταδίκη του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων στο λιμάνι στην ανασφάλεια και στις χειρότερες εργασιακές σχέσεις και μισθούς. Η προσπάθεια εξαγοράς ενός μικρού τμήματος εργαζομένων για να καμφθούν οι αντιστάσεις, αποτελεί μια νέα αθλιότητα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι για τα εργατικά δικαιώματα και τους αγώνες και πόσο χρήσιμος για την υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ