Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μάχη για την επαναπρόσληψη της απολυμένης

Τα αφεντικά της αλυσίδας φαστ - φουντ «Mr Massas» έδειξαν σε εργαζόμενη την πόρτα της εξόδου, αφού εκείνη δήλωσε πως θα απεργήσει

Κατακραυγή από εργαζόμενους στα Γιάννενα ξεσήκωσε η απόλυση κομμουνίστριας εργαζόμενης, μέλους του Σωματείου Επισιτισμού, παραμονές της σημερινής πανεργατικής απεργίας.

Η διοίκηση της αλυσίδας καταστημάτων επισιτισμού «Mr Massas», όπου δούλευε η εργαζόμενη, επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, όπως περί ... αργής δήθεν δουλειάς, ζήτησε χτες το πρωί από την πρωτοπόρα εργάτρια Κατερίνα Μπάκα να μην πάει για δουλειά τις επόμενες ημέρες. Ανακοίνωση που έγινε ένα μισάωρο αφού η εργαζόμενη είχε ενημερώσει ότι σήμερα θα απεργήσει. Μάλιστα η εργοδοσία επιχείρησε να καλύψει την τρομοκρατική επιχείρηση, «προσφέροντας» τα διαλείμματα, ρεπό και ημέρες άδειας που χρωστούσε.

Η εργοδοτική ανακοίνωση προκάλεσε αποδοκιμασίες στους πελάτες που βρίσκονταν μέσα στην επιχείρηση, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων. Με ανακοίνωση, με την οποία έγιναν εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ κατήγγειλε το κλίμα τρομοκρατίας και τους εκβιασμούς που ασκεί και η συγκεκριμένη εργοδοσία, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων (εντατικοποίηση, μη καταβολή των ρεπό, απλήρωτη εργασία, χαφιεδοκάμερες κ.ά.) και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα, να παλέψουν οργανωμένα, συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση της δουλειάς, συνολικά των δικαιωμάτων, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική που ενισχύει την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς. Αλλά και να δώσουν αποφασιστικό - μαζικό «παρών» στη σημερινή απεργία, απαντώντας στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα (2021-07-22 00:00:00.0)
Απεργούν στις 19 Ιούνη οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Αττική (2019-06-13 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό (2019-06-05 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η απόλυση εργαζομένου στον «Φιλοκτήτη» (2017-08-05 00:00:00.0)
Ματαίωσαν τρομοκρατική απόλυση στο «Olympic Royal» (2010-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ