Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας

Καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν τη σημερινή απεργία αφετηρία για την ένταση των ταξικών αγώνων

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάτσουμε να συζητήσουμε με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για το "τι θα χάσουμε". Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματά μας. Δεν τους χρωστάμε. Μας χρωστάνε», σημειώνουν μεταξύ άλλων με κοινή τους ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Πετρελαίων και η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων στα Πετρέλαια και τη Χημική Βιομηχανία, προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Ταυτόχρονα, εκφράζουν τη στήριξή τους στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οπως υπογραμμίζεται στους εργαζόμενους, «δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να περιμένουμε. Το τι θα γίνει έχει ήδη εξαγγελθεί. Και ήταν ήδη προαποφασισμένο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Ηταν ήδη προαποφασισμένο σε επίπεδο ΕΕ πριν τη μεγάλη κρίση»: Αύξηση της ανεργίας, της «μερικής και ελαστικής απασχόλησης», πάγωμα μισθών και αύξηση των άμεσων ή έμμεσων φόρων για τους εργαζόμενους, μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, «κίνητρα» για παραμονή στην εργασία, μείωση κρατικής χρηματοδότησης των Ταμείων, πετσόκομμα αναπηρικών συντάξεων και λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών, χαριστικές ρυθμίσεις προς τους επιχειρηματίες για τη «ρύθμιση των οφειλών» τους προς τα Ταμεία, την ώρα που οι βεβαιωμένες εργοδοτικές εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί μόνο μέσα στο 2009 ανέρχονται στα 4,7 δισ. ευρώ.

«Εμείς παράγουμε τον πλούτο και αυτός είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη περίοδο στην ιστορία. Τα αιτήματα για αύξηση μισθών, σταθερή και μόνιμη εργασία, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, σύγχρονες δωρεάν παροχές Παιδείας και Υγείας είναι σήμερα πιο εφικτά παρά ποτέ. Κι όμως, οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις που ελέγχουν προσπαθούν σχεδιασμένα να μας τα στερήσουν όλα, προσπαθούν να μας φέρουν δεκαετίες πίσω», τονίζεται, αναδεικνύοντας την ανάγκη τα σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ