Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Αντιδρούν στην εντατικοποίηση

Την παραίτησή τους υπέβαλαν 17 γιατροί του Νοσοκομείου Φλώρινας, διαμαρτυρόμενοι για τη δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχή ελάττωση του ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να καταπονείται το εναπομείναν προσωπικό με τεράστιο και δυσανάλογο όγκο δουλειάς και συνεχείς εφημερίες. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμα ότι αντιμετωπίζουν και οργανωμένες διώξεις εναντίον τους, με το αιτιολογικό ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου κατέρχονται από σήμερα σε απεργία, καταγγέλλοντας ότι εγκαλούνται για την κακοδαιμονία λειτουργίας του νοσοκομείου και τα εξοντωτικά ωράρια στα οποία υποχρεώνονται λόγω ελλιπέστατης στελέχωσης σε προσωπικό.

Καταγγέλλοντας τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχουν στο νοσοκομείο, το ΚΚΕ επισήμαινε σε πρόσφατη Ερώτησή του ότι «υπάρχει μόνο ένας γυναικολόγος - μαιευτήρας, ένας μικροβιολόγος για να εξυπηρετηθούν δύο τμήματα (το μικροβιολογικό και η αιμοδοσία) κανένας νευρολόγος κλπ. Συνολικά από τους 54 γιατρούς που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, υπάρχουν μόνο 24 (!) ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αφού λείπουν πάνω από 50 νοσηλευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ