Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Βαδίζουν στον ίδιο ατέλειωτο κατήφορο

Μία είναι η απάντηση στις συμβιβασμένες δυνάμεις και τ' αφεντικά τους: Συστράτευση με το ΠΑΜΕ!
Μία είναι η απάντηση στις συμβιβασμένες δυνάμεις και τ' αφεντικά τους: Συστράτευση με το ΠΑΜΕ!
Επίδειξη της κατάντιας των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων δεν κάνει μόνο η ΓΣΕΕ. Το απεργοσπαστικό έργο ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ που ξεκίνησε πριν μέρες σε μια σειρά χώρους συνεχίστηκε και χτες.

Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στηθεί στη «ΦΑΓΕ» έφτασε στο σημείο να μαζέψει - με διάφορες μεθοδεύσεις - «υπογραφές» εργατών για να μη συμμετέχουν στη σημερινή απεργία. Πολλοί απ' αυτούς που υποτίθεται ότι «υπέγραψαν», δεν το ήξεραν καν και απλά είδαν το όνομά τους στη λίστα, ενώ όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο, ορισμένοι απ' τους εργάτες εκβιάστηκαν να βάλουν την «υπογραφή» τους κάτω από την παρουσία εκπροσώπων της εργοδοσίας. Αλλά, δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Εφτασαν στο σημείο να γράφουν, στο μικρό κείμενο που συνόδευε τις υπογραφές, πως αν τους στερηθεί το δικαίωμα στη δουλειά, υπεύθυνο θα είναι το ... επιχειρησιακό σωματείο!

Επίσης, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους σε απεργοσπασία. Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, αναφέρει πως «ενόψει της 24ωρης απεργίας που "εξήγγειλε" η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ για τις 17/12 και της σύγχυσης που δημιουργείται στο χώρο των Τραπεζών, σας ενημερώνουμε ότι η ΟΤΟΕ και τα Σωματεία - Μέλη της δεν έχουν προκηρύξει απεργία»! Η ανακοίνωση - τελεσίγραφο απευθύνεται σε όλους τους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Στο ίδιο πνεύμα δρουν και οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση - καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Λεκανοπεδίου Αττικής, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Χαρίσης, στέλεχος του ΣΥΝ, καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής, σε ανοιχτή απεργοσπασία. «Η ουρά του ΠΑΣΟΚ» - σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής - «παρέα με τους υπόλοιπους συντρόφους του στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζί με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση να πάρουν απάντηση. Και η απάντηση είναι μία: Απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Συγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως».

Σε ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας προχώρησαν και στελέχη της διοίκησης του σωματείου συμβασιούχων στην ΕΡΤ, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στη διαιώνιση της άθλιας εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων. Περιοδεύοντας μέσα στους χώρους της ΕΡΤ καλούσαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται σήμερα στα πόστα τους, καθώς όπως υποστήριξαν «δεν καλύπτονται» για να συμμετέχουν στην απεργία.

Επιχείρηση τρομοκράτησης στήθηκε χτες και στην Κοζάνη, όταν η διεύθυνση της σχολής του ΟΑΕΔ εξαπέλυσε φραστική επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ που ενημέρωναν τους σπουδαστές για τη σημερινή απεργία. Προχτές οι νεολαίοι της ΚΝΕ εμποδίστηκαν και πάλι από τη διεύθυνση της Σχολής να προχωρήσουν σε προγραμματισμένη εξόρμηση στις αίθουσες με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν λάβει προηγουμένως σχετική άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ