Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Ψήφο στη ΔΗΠΑΚ Γιατρών

Σήμερα ξεκινούν οι εκλογές στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

Κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος στη σημερινή πανελλαδική απεργία, αλλά και να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό ψηψοδέλτιό της στις εκλογές της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), που διεξάγονται σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. στα νοσοκομεία, απευθύνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών.

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών ξεκαθαρίζει ότι οι πλειοψηφούσες παρατάξεις σε ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ έχουν συμφωνήσει και στηρίξει την πολιτική και τις στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ χτες. Στον αντίποδα, η ΔΗΠΑΚ ανέδειξε την αναγκαιότητα συνολικής συστράτευσης των γιατρών με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προέταξε τον καθημερινό αγώνα κατά των αντιλαϊκών μέτρων, κατά της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Στα πλαίσια της διεκδίκησης ενός «ενιαίου καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν σύγχρονου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένου, σύγχρονα εξοπλισμένου, δημόσιου και δωρεάν ΕΚΑΒ», η ΔΗΠΑΚ, μεταξύ των άλλων, παλεύει για:

  • Πλήρη στελέχωση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Υγείας με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που, σε συνδυασμό με την επάρκεια σε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να καλύπτει όλο τον πληθυσμό.
  • Σταθερό 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο. Μία ενεργός εφημερία τη βδομάδα.
  • Να καταργηθούν όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Βασικό μισθό 1.700 ευρώ στο νεοδιοριζόμενο ειδικευόμενο, με αντίστοιχη αύξηση στις άλλες βαθμίδες.
  • Οχι στο απλήρωτο εφημεριακό έργο.
  • Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ.
  • Κανείς γιατρός χωρίς μόνιμη, σταθερή και αποκλειστικής απασχόλησης δουλειά.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές (23.5.2006) η κατανομή των εδρών ήταν ΔΗΠΑΚ 2, ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 6, ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) 3, ΑΡΣΙ 2, και ΑΕΓ (ΣΥΡΙΖΑ) 2. Στις εκλογές φέτος συμμετέχουν και οι παρατάξεις Γένοβα - Νυστέρι και Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ