Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε αναβρασμό οι οδηγοί - μηχανικοί

Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά, μετά την προχτεσινή τους απεργία ενάντια στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που εξετάζει η δημοτική αρχή και αφορά τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τη Διεύθυνση Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού. Στη συνέλευση εκφράστηκαν οι φόβοι των εργαζομένων για την ώθηση που μπορεί να δώσει η τροποποίηση στον κατακερματισμό και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, η δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήσει στην ανάθεση του κλαδέματος των δέντρων της πόλης σε ιδιώτες.

Τη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων μετέφερε στη συνέλευση ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. «Μαζί όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Αυτό που γίνεται στο Δήμο του Πειραιά δεν είναι κάτι καινούριο. Σε όλους τους δήμους μέσα από τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προωθούν την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες». Παράλληλα, πρόσθεσε, επιδιώκουν τη μείωση των εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Αφού κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τους παρότρυνε να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους άλλους εργαζόμενους του δήμου και το ΠΑΜΕ θα ενημερώσει τα σωματεία του Πειραιά ώστε το θέμα αυτό να γίνει ζήτημα όλων των φορέων και των δήμων του Πειραιά.

Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή επέμεινε στην αναβολή της σχετικής συζήτησης. Ο Ηλίας Λαμπρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση», μεταξύ άλλων κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει την απόφαση, να μη διασπάσει τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά αντίθετα να τις ενισχύσει και να τις ενδυναμώσει με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μέχρι αργά χτες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ