Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Σχέδιο στήριξης της εργοδοσίας ΛΑΝΑΡΑ

Σχέδιο διάσωσης του... Λαναρά έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στηρίζοντας ουσιαστικά τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και χωρίς καμία συγκεκριμένη αναφορά για την τύχη των απολυμένων και των απλήρωτων εργαζόμενων του ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ), οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως «διακοσμητικά στοιχεία».

Την περασμένη βδομάδα στελέχη του υπουργείου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τραπεζών για να εκθέσουν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας που, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στοχεύει στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων μέχρι σήμερα περιουσιακών στοιχείων με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη. Πρακτικά προτείνεται επαναπροσδιορισμός τμήματος του αντικειμένου του ομίλου. Βασική προϋπόθεση που τίθεται από το ίδιο το υπουργείο είναι να ξεμπλοκάρει το τελευταίο δάνειο που εγκρίθηκε για τον όμιλο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μετά και τα 34 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί, χωρίς να σταματήσουν απολύσεις και τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Οι εμπλεκόμενες τράπεζες φέρονται να συμφωνούν με το σχέδιο, καθώς εκτιμάται ότι θα αντλήσουν κεφάλαια που είχαν ξεγράψει. Το υπουργείο επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των βασικών μετόχων και να προχωρήσει σε διάλογο με τα συναρμόδια υπουργείου για να προχωρήσει το σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ