Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τον απεργοσπαστικό ρόλο της ΠΑΣΚΕ

Κάλεσε την αστυνομία να απομακρύνει εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία στα ΕΛΤΑ

Οσο οι εργαζόμενοι γυρνούν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, τόσο θα δυναμώνουν τους αγώνες τους
Οσο οι εργαζόμενοι γυρνούν την πλάτη τους στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, τόσο θα δυναμώνουν τους αγώνες τους
Την επιλογή των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπονομεύουν και να χτυπούν ανοιχτά τους αγώνες των εργαζομένων, φέρνει καθημερινά στην επιφάνεια τόσο η προετοιμασία όσο και η απήχηση της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης που έγινε στις 17 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ζακύνθου, στην οποία συμμετέχει και ο οργανωτικός γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο πρωταγωνίστησαν ως απεργοσπάστες, αλλά, ακόμα χειρότερα, ανέλαβαν το ρόλο του διώκτη όσων βρέθηκαν στη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Αν και εργαζόμενοι - από τις 10 Δεκέμβρη - είχαν συγκεντρώσει υπογραφές για τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα συζητούσε τη συμμετοχή τους στην απεργία, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου συγκάλεσε γενική συνέλευση στις 16/12.

Τη μέρα της απεργίας, τονίζει η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ έσπευσαν πρώτα να πάνε στη δουλειά «σαν καλοί απεργοσπάστες». Μάλιστα ήταν τόση η μανία τους να σπάσουν την απεργία - την οποία είχε κηρύξει στο νησί το Εργατικό Κέντρο - που όταν συνάντησαν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία στα ΕΛΤΑ, κάλεσαν την αστυνομία και στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τάκη Στρούζα και κατά 40 ακόμα απεργών.

«Σαν συμβιβασμένοι συνδικαλιστές εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του "αφεντικού τους" (...) Αυτό το σύστημα υπηρετούν πιστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η προηγούμενη της ΝΔ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτονται στα μάτια των εργαζομένων», σημειώνει η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους «να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να πάρουν θέση στον εργατικό, λαϊκό ξεσηκωμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τυφλή σύγκρουση» ο αγώνας των χαλυβουργών!(2012-01-27 00:00:00.0)
Σε δίκη σέρνεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου(2011-11-02 00:00:00.0)
Απάντηση στις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις(2010-02-12 00:00:00.0)
Επαγγελματίες απεργοσπάστες(2010-02-10 00:00:00.0)
Δεν περνά η τρομοκρατία(2009-12-23 00:00:00.0)
Μακρύ χέρι της εργοδοσίας στην προώθηση των αντεργατικών σχεδίων(2009-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ