Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΠ ΑΕ
Οι ιδιώτες εισβάλλουν σε ολόκληρο το λιμάνι

Εγκρίθηκε χτες μετά από εισήγηση του προέδρου του ΟΛΠ

Στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, εφοπλιστών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών είναι κομμένο το «αναθεωρημένο επενδυτικό πρόγραμμα» του ΟΛΠ ΑΕ, το οποίο ενέκρινε χτες η διοίκηση του Οργανισμού στη διάρκεια συνεδρίασή της ύστερα από τη σχετική εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη.

Το πρόγραμμα προβλέπει έργα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και προδιαγράφει την εισβολή των ιδιωτών σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του λιμανιού του Πειραιά, αφού τα κεφάλαια αυτά θα προέλθουν από Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης κάποια έργα θα γίνουν με αυτοχρηματοδότηση, με κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕΠ) και το ΕΣΠΑ.

Επιπλέον με το «επενδυτικό πρόγραμμα» αφανίζονται και οι τελευταίες παραγωγικές δραστηριότητες του λιμανιού. Για παράδειγμα, το ΣΙΛΟ και οι πέτρινες δεξαμενές στην Ακτή Βασιλειάδη, οι οποίες χρησιμοποιούνται για επισκευαστικές εργασίες, μετατρέπονται σε μουσειακούς χώρους και ...ενυδρείο. Σε ό,τι αφορά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αναφέρεται αόριστα η «εγκατάσταση δεξαμενής», όταν συγκεκριμένα από τα σωματεία έχει τεθεί η πρόταση για την εγκατάσταση δύο πλωτών δεξαμενών τύπου πάναμαξ και συγκεκριμένα έργα υποδομής. Την ίδια ώρα δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια για έργα τύπου: Κατασκευής εκθεσιακού κέντρου (περιοχή Παλατάκι), κατασκευή θεματικού πάρκου, δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή Παγόδας και Κεντρικού Λιμεναρχείου, ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και άλλα παρόμοια. Στα πλαίσια του προγράμματος για τη διευκόλυνση των εφοπλιστών προβλέπεται η επέκταση και η δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στο χώρο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια και δημιουργία νέων χώρων υποδοχής.

Σε ό,τι αφορά το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, στο επενδυτικό πρόγραμμα εντάσσεται η ολοκλήρωση της κατασκευής της προβλήτας Ι, αυτής δηλαδή που θα παραμείνει υπό τον ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ