Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 40χρονος

Με εγκαύματα στο 95% του σώματός του, μετά από προχτεσινό «ατύχημα» που οδήγησε στον τραυματισμό ενός ακόμα εργαζόμενου

Εργατικό «ατύχημα» με θύματα δύο εργάτες σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη στα Καστελιανά Αρκαλοχωρίου στο Νομό Ηρακλείου. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ το πυρηνελαιουργείο τυλίχθηκε στις φλόγες προκαλώντας αλυσιδωτές εκρήξεις σε δεξαμενές με εύφλεκτα υλικά. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 40χρονος εργάτης πατέρας δύο παιδιών, Γιώργος Χασουράκης, από το Χάρακα και πιο ελαφρά ένας ακόμη εργάτης αλβανικής υπηκοότητας.

Ο 40χρονος εργάτης νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με καθολικά εγκαύματα στο 95% του σώματός του μέχρι και χτες το μεσημέρι, όταν με στρατιωτικό αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Ηρακλείου μεταφέρθηκε στην Αθήνα, σε ειδική μονάδα αντιμετώπισης εγκαυμάτων, αφού στην Κρήτη δεν υπάρχει αντίστοιχη μονάδα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Την ώρα που προκλήθηκε το «ατύχημα» στο χώρο βρίσκονταν συνολικά έξι εργαζόμενοι της βάρδιας χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν και άλλοι. Στο εργοστάσιο αμέσως ειδοποιήθηκε και έφθασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές δυνάμεις, αποκλείοντας την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Ειδικοί μηχανολόγοι και χημικοί εξετάζουν το χώρο. Ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Το συμβάν θα μπορούσε να προβεί μοιραίο για πολλούς περισσότερους, αν η φωτιά επεκτεινόταν και σε άλλες δεξαμενές με ιδιαίτερα επικίνδυνα υλικά, μεταξύ των οποίων το κυκλοεξάνιο (καρκινογόνο), αφού το εργοστάσιο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή στο Δήμο Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα, ο Δήμος Αρκαλοχωρίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ρυπογόνο για την περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα στην περιοχή, αφού και πριν 3,5 χρόνια είχε σημειωθεί ανάλογο ατύχημα σε άλλο πυρηνελαιουργείο με ένα νεκρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ