Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ»
Ο ενωμένος αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Την αδιαλλαξία της εργοδοσίας «διέρρηξε» η συσπείρωση των εργαζομένων στο κλαδικό τους συνδικάτο

Μια πρώτη σημαντική νίκη έφερε ο συλλογικός και ενωμένος αγώνας των εργαζομένων στο κάτεργο της μεταφορικής επιχείρησης ΚΑΜΠΕΡΟΣ, στην Ελευσίνα, που συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής διεκδικούν από την περασμένη Πέμπτη καταβολή δεδουλευμένων, ασφάλιση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, έλεγχο - επισκευή φορτηγών, πληρωμή μισθών και υπερωριών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η εργοδοσία, παρά τους μηχανισμούς τρομοκράτησης και εκβιασμών που έστησε παρέα με την υποτακτική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου των οδηγών φορτηγών αλλά και την αστυνομία, δεν κατάφερε να σπάσει τον αποφασιστικό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για να κερδίσουν το δίκιο τους. Χτες ξεκίνησε η καταβολή όσων τους χρωστά, από το καλοκαίρι ακόμα, ενώ δεσμεύτηκε γραπτώς να ικανοποιήσει και μια σειρά άλλα αιτήματα.

Οι αγώνες και η αναμέτρηση όμως με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της όπως αποφάσισαν και χτες οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση θα συνεχιστεί με μπροστάρη το κλαδικό Σωματείο τους ώστε να μπει φραγμός στην εργοδοσία, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση ακόμα και πάνω από πέντε χρόνια, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη 12ωρη ακόμα και 18ωρη εργασία ειδικά για τους οδηγούς με επικίνδυνα και ασυντήρητα οχήματα κ.ά. Ζητήματα για τα οποία έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεκάδες παρεμβάσεις από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Είναι ενδεικτικό, ότι την ίδια στιγμή που ο μεγαλοεπιχειρηματίας ΚΑΜΠΕΡΟΣ διατηρεί στις εγκαταστάσεις του αυτές τις συνθήκες γαλέρας οι εταιρείες του, στις οποίες απασχολεί συνολικά πάνω από 250 εργαζόμενους, και δεν περιορίζονται στο μεταφορικό κλάδο, το 2008 εμφάνισαν 45 εκατομμύρια τζίρο, με 3 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ