Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσκεψη του ΠΑΜΕ

Με συνδικαλιστές και κατοίκους προσφυγικών καταυλισμών συναντήθηκε χτες η αντιπροσωπεία

Την έμπρακτη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της Παλαιστίνης, εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αντιπροσωπεία του οποίου βρίσκεται από χτες στη χώρα που έχει βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Χτες το πρωί, το ΠΑΜΕ είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικά στελέχη από διάφορες περιοχές της Παλαιστίνης, στα γραφεία της Γενικής Ενωσης Εργατών Παλαιστίνης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με βασικότερο την ανεργία, αλλά και για το ζήτημα της ισραηλινής κατοχής. Στη συνέχεια, έγιναν συναντήσεις της αντιπροσωπείας με τον υπουργό Εργασίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Χασάν Αλ Χαντίμπ και με τον νομάρχη της Ναμπλούς, Μπάκρι.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε δύο καταυλισμούς προσφύγων στην περιοχή της Ναμπλούς. Στην Παλάτα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στη Δυτική Οχθη με 25.000 πρόσφυγες και στην Ασκα με 16.000 πρόσφυγες. Στην Παλάτα, από το 2000 μέχρι σήμερα, οι επιθέσεις των Ισραηλινών, έχουν κοστίσει τη ζωή σε 200 πρόσφυγες και 3.000 τραυματίες. Η χτεσινή μέρα έκλεισε με σύσκεψη με συνδικαλιστές της περιοχής. Σήμερα, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, θα μεταβεί στη Χεβρώνα.

Η αποστολή του ΠΑΜΕ ολοκληρώνεται σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ