Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πιέζεται από τους αγώνες των εργαζομένων

Ισχυρίζεται ότι όσοι δουλεύουν στο νέο οργανισμό καθαριότητας θα έχουν σταθερή εργασία. Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους εργαζόμενους η παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση»

Η ολόπλευρη αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ μεταφέρθηκε και στην πρόσφατη συνέλευση (φωτ.) των εργαζομένων
Η ολόπλευρη αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ μεταφέρθηκε και στην πρόσφατη συνέλευση (φωτ.) των εργαζομένων
Τις πιέσεις που μπορούν να ασκήσουν οι εργαζόμενοι σε όσους υπηρετούν την αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αναδεικνύει η απόφαση της δημοτικής αρχής Πειραιά, χτες, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ισχύσει η απόφαση τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας των διευθύνσεων καθαριότητας και μηχανολογικού - ηλεκτρολογικού με την προσθήκη 75 οργανικών θέσεων μόνιμων υπαλλήλων, αλλά και να πάρει πίσω τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει σε βάρος τους ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία που είχαν κηρύξει παράνομη και καταχρηστική. Μέχρι να προστεθούν στο δυναμικό του δήμου οι 75 θέσεις η υπηρεσία θα λειτουργεί με το υπάρχον προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, καλούνται να μείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, την ώρα μάλιστα που ΕΕ, κυβέρνηση και ΤΑ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη να γενικευτούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και να χτυπηθεί η σταθερή και μόνιμη εργασία.

Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Ελπίδα Παντελάκη και Ηλίας Λαμπρόπουλος τονίζουν πως η υποχώρηση της δημοτικής αρχής είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας των εργαζομένων, υπογραμμίζουν πως πρόκειται για τακτική υποχώρησης καθώς η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να υπηρετεί την πολιτική του κεφαλαίου, που υπηρετεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που την στηρίζει, και να τσακίσει τα δικαιώματα των εργατών. Καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση καθώς η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων της ΤΑ είναι νόμος του κράτους που διαχρονικά έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και έχουν στηρίξει οι συνδικαλιστικές τους πλειοψηφίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και σε συστράτευση με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Υπενθυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, υπερψηφίζοντας σχετική πρόταση της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, καθώς η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που προωθείται ανοίγει την κερκόπορτα για τους ιδιώτες και συνεπώς την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Την περασμένη Παρασκευή η δημοτική αρχή του Παν. Φασούλα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, τα οποία εκδικάστηκαν το περασμένο Σάββατο, αλλά η έκδοση της απόφασης μετατέθηκε για χτες καθώς δεν είχε κατατεθεί στο δικαστήριο σχετική απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα δικαστήρια του Πειραιά στάθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ, ο Κώστας Τζατζάνης, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού ΟΤΑ Πειραιά και Αττικής, εκπρόσωποι ταξικών σωματείων όπως: ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων, Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, κ.ά.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημάνθηκαν και τα «δείγματα γραφής» που έχει ήδη δώσει η δημοτική αρχή του Παν. Φασούλα και τα οποία προκαλούν την ανησυχία των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή έχει ήδη, όπως καταγγέλθηκε, ταχθεί υπέρ της καύσης των απορριμάτων «διοργανώνοντας και σχετικές ημερίδες με ομιλητές αυτούς που ενδιαφέρονται για την καύση και προωθώντας τη διαχείριση έξω από τα όργανα που υπάρχουν». Επίσης - καταγγέλθηκε - «έχει αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του νεκροταφείου, τον εορταστικό στολισμό της πόλης και το κλάδεμα των ψηλών δέντρων της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ