Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η νομαρχιακή σύσκεψη

Στο προσκήνιο ήρθαν τα θετικά βήματα αλλά και τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Στιγμιότυπο από τις εργασίες στη Λάρισα
Στιγμιότυπο από τις εργασίες στη Λάρισα
Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών δεκάδων Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, και πολλών εργαζομένων από διάφορους κλάδους και επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, η Νομαρχιακή Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, στο νομό Λάρισας. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η ανασυγκρότηση του ΠΑΜΕ αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να περάσει στην επίθεση, σε συντονισμό και κοινή δράση με τους αντίστοιχους αγωνιστικούς φορείς της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, στην προοπτική της συγκρότησης της κοινωνικής συμμαχίας που να μπορεί να ανατρέψει την κυρίαρχη μέχρι σήμερα πολιτική και να εξασφαλίσει έναν άλλο - φιλολαϊκό - δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα και το λαό της.

Οπως τόνισε στην εισηγητική ομιλία ο Π. Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «η δράση του ΠΑΜΕ μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα συνδικάτα και όπου αλλού ζει η εργατική τάξη, ακουμπά στη συνείδηση της, δημιουργεί μια νέα κατάσταση που φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των εργατών την γενικότερη αμφισβήτηση αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος από μεγάλη μερίδα της εργατικής τάξης». Και συνέχισε: «Η πλουτοκρατία καθώς και οι εκπρόσωποί τους στα συνδικάτα ανησυχούν όχι μόνο για το σήμερα αλλά κυρίως για το μέλλον, για την προοπτική που δίνουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη. Γι' αυτό λυσσομανούν απέναντί του όπως και στην τελευταία απεργία στις 17 Δεκέμβρη, ιδιαίτερα μετά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σ΄ αυτή».

Στην πλούσια και γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μετέφεραν την πείρα τους από τη δράση του ΠΑΜΕ, στους χώρους δουλειάς. Τονίστηκε ότι η δεκάχρονη ζωή και δράση του ΠΑΜΕ, έχει δημιουργήσει τεράστια εμπόδια στη γραμμή της πλήρους ενσωμάτωσης και υποταγής της εργατικής τάξης, στα συμφέροντα του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν φανερά, πλέον, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και σε πολλές ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια Σωματεία. Στον αντίποδα αυτής της γραμμής, υπογραμμίστηκε, είναι η δράση του ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα για το νομό Λάρισας επισημάνθηκε ότι: Συγκροτήθηκαν νέες κλαδικές γραμματείες του ΠΑΜΕ, σε κλάδους όπως οι Κατασκευές, ΟΤΑ, Εμπόριο, Επισιτισμός, Μεταφορές. Συγκροτήθηκαν νέα Σωματεία (χρηματοπιστωτικό, Εμπόριο κ.ά.) Δημιουργήθηκαν Σωματειακές Επιτροπές σε άλλους χώρους (Ιδιωτικές Κλινικές, Εμπόριο, Κατασκευές κ.ά.), άλλαξαν οι συσχετισμοί σε άλλα Σωματεία (π.χ. Ηλεκτρολόγοι). Ενισχύθηκαν, υπέρ των ταξικών δυνάμεων, οι συσχετισμοί σε μια σειρά κλάδους και Σωματεία (Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Επισιτισμός - Τουρισμός κ.ά.).

Στην Νομαρχιακή Σύσκεψη αναδείχτηκε και η νέα Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Νομό Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ