Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στη ρότα της γερμανικής εταιρείας

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει απαρέγκλιτα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που σε ό,τι αφορά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σημαίνει πως το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας θα συνεχίσει να αποτελεί βορά του πολυεθνικού κεφαλαίου, επιβεβαιώθηκε και χτες στη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης αναφέρεται γενικά ότι «αξιολογήθηκε η πρόταση της "Thyssen Krupp Marine Systems" και επιβεβαιώθηκε το γνωστό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι χειρισμοί της κυβέρνησης». Ενώ αναγγέλλεται ότι αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της γερμανικής εταιρείας με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλο.

Η «Thyssen», την οποία η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε γενικό ρυθμιστή της τύχης του ναυπηγείου, έχει προτείνει ως συμφέρουσα πρόταση, από τις 6 που κατατέθηκαν για την αγορά του ναυπηγείου, αυτή της πολυεθνικής εταιρείας ABU DHABI MAR. Η εν λόγω εταιρεία είναι συνεταίρος της «Τhyssen» στα ναυπηγεία της στη Γερμανία. Στο μεταξύ, από το μέχρι τώρα παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και πολυεθνικών, δεν υπάρχει τίποτα που να εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ναυπηγείου, από τους οποίους οι 160 - αυτοί του τμήματος τροχαίου υλικού - παραμένουν απλήρωτοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μεθοδεύεται οι 160 εργαζόμενοι, που η πολυεθνική, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της για τον τεμαχισμό του ναυπηγείου, τους έχει αφήσει απλήρωτους εδώ και 8 μήνες, να πληρωθούν με την παρακράτηση μέρους των δεδουλευμένων των υπόλοιπων εργαζομένων!

Με άλλα λόγια, από κάθε πλευρά επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το δίκιο της πρότασης της αγωνιστικής παράταξης «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ) ότι η μόνη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του ναυπηγείου και την προστασία των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων είναι η επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ