Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία

Διαφορετικά, εκβιάζει με απολύσεις. Συμφωνεί η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου!

Στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στις τέσσερις βάρδιες που εργάζονται στις στοές του Μετρό Θεσσαλονίκης προχώρησε η Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε απολύσεις όσων εργάζονται στις δύο από τις τέσσερις βάρδιες. Αυτή η εξέλιξη ήρθε αφού η Κοινοπραξία ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα η χρηματοδότησή της, κινδυνολογώντας ότι αν δεν προχωρήσει η χρηματοδότηση θα προχωρήσει στην απόλυση 700 εργαζόμενων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσπάθεια της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει το έργο, να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία στο συγκεκριμένο έργο. Καταγγέλλει επίσης την πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, η οποία με την υπογραφή της συναίνεσε στον εκβιασμό της Κοινοπραξίας.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων εκτιμά ότι η Κοινοπραξία, προσβλέποντας σε μεγαλύτερα κέρδη, προσπαθεί να τα εξοικονομήσει καταπατώντας το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία των εργαζομένων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους στις στοές του Μετρό να μην αποδεχθούν τη συμφωνία Κοινοπραξίας - Επιχειρησιακού Σωματείου και να απαιτήσουν τη συνέχιση της εργασιακής τους σχέσης όπως ίσχυε μέχρι χτες, ενώ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Στην Πάτρα

Συνεχίζουν για έκτη μέρα την απεργία που ξεκίνησαν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών, οι εργάτες στη «Μηχανική ΑΕ» που δουλεύουν στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου, στην Πάτρα. Χτες, μαζί με το ταξικό τους συνδικάτο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, προχώρησαν σε νέες παρεμβάσεις. Πήγαν στην Εισαγγελία Πατρών ζητώντας άμεση λήψη μέτρων για να πάρουν τα λεφτά τους. Τη Δευτέρα θα κατατεθούν και οι σχετικές μηνύσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία του αυτόφωρου. Σε παρέμβαση που έκαναν - μαζί με το δημοτικό σύμβουλο της ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά» Αντρέα Αντωνόπουλο - σε Νομαρχία και Δήμο (ζήτησαν οικονομική ενίσχυση από ειδικά κονδύλια), οι αρμόδιοι επικαλέστηκαν... οικονομική δυσχέρεια.

Το απόγευμα οι εργάτες και ταξικά συνδικάτα της πόλης προχώρησαν, μαζί με αγρότες της Αχαΐας από το μπλόκο του Μεγανίτη, σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό στα διόδια του Ρίου. Οι εργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν παρά την πολύμορφη τρομοκρατία και τις επιθέσεις που δέχονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ