Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Να είναι αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν

Ο χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους στο 7ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, που ξεκίνησε χτες

Το δημόσιο σύστημα Υγείας για να είναι εθνικό πρέπει να είναι ενιαίο, καθολικό και αναπτυγμένο σε όλη την Ελλάδα και να καλύπτει δωρεάν κάθε πολίτη, είτε είναι Ελληνας είτε μετανάστης, είτε είναι άνεργος είτε ανασφάλιστος.

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους στο χαιρετισμό του προς το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που άρχισε χτες και ολοκληρώνεται αύριο. Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ο Μπ. Χαραλάμπους υπογράμμισε ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού εκφράζει το τσουνάμι σε βάρος του λαού για το οποίο είχε προειδοποιήσει προεκλογικά το ΚΚΕ είτε γίνει είτε όχι κυβερνητική αλλαγή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αμφισβήτησε την υλοποίηση - παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Υγείας, που προηγήθηκε στο βήμα - των προσλήψεων νοσηλευτών, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επανέλαβε αυτή τη φορά την εξαίρεση της Υγείας και της Παιδείας απ' το πάγωμα των προσλήψεων. Τα κονδύλια, πρόσθεσε, στον προϋπολογισμό δεν αρκούν ούτε για 1.600 προσλήψεις. Αλλά και αυτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων καθώς πλέον οι επικαιροποιημένες κενές θέσεις νοσηλευτών υπολογίζονται σε 30.000 και των γιατρών σε 4.500 στα δημόσια νοσοκομεία.

Κάθε γιατρός πρέπει να πληρώνεται και το τελευταίο λεπτό της εφημερίας που κάνει, να αμείβεται με αξιοπρεπείς μισθούς και να εργάζεται πέντε μέρες τη βδομάδα, με εξάωρο και να κάνει μία ενεργό εφημερία τη βδομάδα, υπογράμμισε ο Μπ. Χαραλάμπους, και κατέληξε: «Το ΚΚΕ θεωρεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέρος του λαϊκού κινήματος».

Μένουν στα λόγια

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο χαιρετισμό της προσπάθησε να κρύψει τις βαθιά ταξικές και αντιλαϊκές επιδιώξεις που ήδη μεθοδεύει η κυβέρνηση, ενώ, παρά το ερώτημα πολλών συνέδρων αν θα γίνουν περικοπές στις αποδοχές των γιατρών, δεν έδωσε καμιά απάντηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει ζητήματα των γιατρών που έχουν σχέση με τη διοικητική διεκπεραίωση και καμία οικονομική επιβάρυνση. Η εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Ελένη Ντόλα, όταν ανέβηκε στο βήμα, το μόνο που έκανε είναι να αντιπαρατεθεί με τους συνέδρους που αποδοκίμασαν τις θέσεις του κόμματός της για τους μετανάστες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος παρουσίασε ως απάντηση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της ΟΕΝΓΕ, Στάθης Τσούκαλος, στον απολογισμό, μεταξύ άλλων, προέταξε ως κεντρική διεκδίκηση την υλοποίηση της κλαδικής σύμβασης που είχε υπογράψει η ΟΕΝΓΕ με την προηγούμενη κυβέρνηση και διαιωνίζει την υποβαθμισμένη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ