Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΛΑΡΙΣΑ
Ξεχειλίζει η οργή για την ανεργία

Σε συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΔ προχώρησαν χτες οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία

Καθημερινές και πολύμορφες είναι οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων για την απεργία
Καθημερινές και πολύμορφες είναι οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων για την απεργία
Σε συμβολική κατάληψη (φωτ.) του ΟΑΕΔ, στη Λάρισα, προχώρησαν χτες το μεσημέρι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που ενώ από τη μια ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους άνεργους και τους εργαζόμενους, από την άλλη δίνει 4 δισ. στους μεγαλοεργοδότες. «Για τους εργάτες δεν υπάρχει σάλιο, δισ. ευρώ για τους πλουτοκράτες» αναγραφόταν σ' ένα μεγάλο πανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου του ΟΑΕΔ, ενώ βροντοφωνάζοντας συνθήματα απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Ο υπουργός Εργασίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία προκλητικότατα πως τα ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια και κινδυνεύει ακόμα και η καταβολή του επιδόματος ανεργίας» τόνισε, μιλώντας στους ανέργους που βρίσκονταν στον ΟΑΕΔ, ο Τ. Καφρίτσας, στέλεχος του ΠΑΜΕ. «Με ευθύνη της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - συνέχισε - ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε εργαλείο σκανδαλώδους στήριξης των επιχειρήσεων και γενίκευσης της ελαστικής απασχόλησης, την ίδια ώρα που οι άνεργοι πασχίζουν να ζήσουν με πενταροδεκάρες, παραδομένοι στα νύχια των πολυεθνικών». Και τόνισε: «Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγούνε επιθετικά στο προσκήνιο. Με συσπείρωση στα ταξικά σωματεία, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, με αιχμή το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Σε κατάληψη του ΟΑΕΔ στο Βόλο προχώρησαν χτες και οι εργάτες στον «ΚΑΝΑΚΗ» που είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

Σφίγγει ο κλοιός της ανεργίας

Στο μεταξύ ο κλοιός της ανεργίας σφίγγει όλο και περισσότερους και στο Νομό της Λάρισας. Οι απολύσεις, οι περικοπές μισθών και η αύξηση της μαύρης εργασίας αυξάνονται σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Πρόσφατα το συνδικάτο έκανε παρέμβαση μαζί με την κλαδική Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο του νομού ώστε να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια «ΡΑΠΤΕΞ», «ΓΚΡΟΥΠ ΦΑΣΙΟΝ» και «ΤΕΓΟΥ», που έκλεισαν πριν από έναν περίπου χρόνο. Μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές ζήτησαν οι περίπου 150 άνεργοι να πάρουν άμεση οικονομική ενίσχυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ