Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΡΟΔΟΥ
«Δε θα ματώσουμε για τα κέρδη της πλουτοκρατίας»

Να παραμερίσουν τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός και να συμμετέχουν μαζικά - αποφασιστικά - μαχητικά στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη, και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του νησιού καλεί την εργατική τάξη της Ρόδου, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την απόφαση ντροπής - όπως τη χαρακτηρίζει - πρωτοφανούς υποτέλειας και συμβιβασμού της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να ακυρώσει την απόφαση για απεργία στις 10 του Φλεβάρη που είχε πάρει η προηγούμενη ταξική διοίκηση. Οπως σημείωσαν οι συνδικαλιστές, την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΡ γέρνει τη πλάστιγγα υπέρ της εξαθλίωσης του λαού της Ρόδου.

Γι' αυτό το λόγο, όπως υπογράμμισαν τα συνδικαλιστικά στελέχη, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία θα βάλει ένα σημαντικό λιθάρι στην πάλη τόσο ενάντια στην αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και στην πάλη για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις τα δίνουν όλα τις τελευταίες μέρες που απομένουν για την επιτυχία της απεργίας με καθημερινές εξορμήσεις το πρωί στους τόπους δουλειάς και το απόγευμα στα χωριά του νησιού.

«Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Γραμματείας. Απαντάμε: Δε θα ματώσουμε άλλο για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο μόνος τρόπος για να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση είναι να αντεπιτεθούμε με την πάλη μας, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας, με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Ολοι μαζί στην απεργία, όλοι μαζί στον αγώνα για σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί - αντεργατικοί νόμοι, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ