Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κλείνουμε τις σχολές. Απεργούμε!

Μπροστά για την επιτυχία της απεργίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει μπει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) δίνοντας καθημερινά τη μάχη να «νεκρώσουν» όλες οι σχολές στις 10 του Φλεβάρη. Η μάχη διεξάγεται καλώντας καθημερινά τα ΔΣ των Συλλόγων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, προχωρώντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πρυτάνεις, προέδρους ΤΕΙ και τμημάτων, καλώντας καθηγητές να απεργήσουν και να μη δοθεί μάθημα την Τετάρτη, καταγγέλλοντας τους απεργοσπάστες, όποιοι κι αν είναι, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής, απειθαρχίας, αντεπίθεσης.

Και σε αυτή τη μάχη αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων που έχουν ταχθεί να υπονομεύουν τους αγώνες. Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η στάση των ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου όταν συζητιόταν το θέμα της απεργίας στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου είπαν «για τα μάτια του κόσμου» και προσχηματικά «ναι μεν» συμμετοχή στην απεργία, αλλά «με ανοιχτές σχολές και να δοθούν μαθήματα». Τελικά, το «ναι» στο κλείσιμο του Πολυτεχνείου το είπαν οι... πανεπιστημιακοί του ιδρύματος.

Το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα θα δώσουν και τις επόμενες μέρες τη μάχη με κινητοποιήσεις σε σχολές, ενώ ήδη ο κατάλογος των σχολών που παίρνουν αποφάσεις να είναι κλειστές στις 10 του Φλεβάρη μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Μέχρι στιγμής αποφάσεις έχουν πάρει:

ΑΣΟΕΕ

ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ)

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ)

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ (ΕΜΠ)

ΝΑΥΠΗΓΟΙ (ΕΜΠ)

ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ

Η/Υ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΕΛΕΤΕ

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΓΤΚΣ (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ)

ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΤΕΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΤΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ