Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αντιμέτωποι με τη σκληρή αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική

Δε θα κυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ρύθμιζε θέματα μετατάξεων, συνταξιοδοτήσεων και αποζημιώσεων για το μόνιμο προσωπικό

Το σκληρό αντεργατικό της πρόσωπο αποκαλύπτει κάθε μέρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα «τις κρίσιμες οικονομικές συγκυρίες». Τα νέα «θύματα» της κυβέρνησης είναι οι 5.000 απολυμένοι μόνιμοι εργαζόμενοι και οι 3.000 εποχικοί στον πρώην όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Οπως ανακοίνωσε χτες αιφνιδιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, «η κυβέρνηση, ενόψει των κρίσιμων οικονομικών συγκυριών, δεν προτίθεται να προβεί στην κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή σε άλλη σχετική ρύθμιση, για θέματα προσωπικού της "Ολυμπιακής"».

Σημειώνεται ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπογράφτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές (16 Σεπτέμβρη 2009) και ρύθμιζε θέματα που αφορούν σε αποζημιώσεις, συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις των 5.000 απολυμένων μόνιμων υπαλλήλων της ΟΑ. Κατά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι ρυθμίσεις αυτές «οξύνουν τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννούν αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνικής ή ασφαλιστικής μεταχείρισης». Από τις ασαφείς απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ξεκαθαρίζεται ποιοι και πόσοι εργαζόμενοι πλήττονται περισσότερο από την απόφαση της κυβέρνησης. Παράγοντες του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέφεραν ότι ενδέχεται η απόφαση αυτή να επηρεάσει έως και 2.500 εργαζόμενους. Κατά τον Γ. Πεταλωτή, «η μη κύρωση της ρύθμισης δεν αφορά τους υπαλλήλους που έχουν ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες τακτοποίησης των υποθέσεών τους σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Η ουσία είναι ότι χιλιάδες μόνιμοι εργαζόμενοι στον πρώην όμιλο της ΟΑ, είτε με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ είτε με τις νέες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν ξεκρέμαστοι, ενώ το δρόμο της ανεργίας έχουν πάρει οριστικά, τουλάχιστον, 1.000 συμβασιούχοι, που εργάστηκαν επί 15 -17 χρόνια στην εταιρεία, μέσω προσλήψεων ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αυτό, βέβαια, είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, που υπηρετούν, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , αλλά και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Τρίτη, στις 11 π.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ