Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Συνειδητή πριμοδότηση των ιδιωτών

Δεν υπάρχει σχεδιασμός, γιατί αυτό εξυπηρετεί τα μονοπώλια, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, χτες, στη Βουλή

Η κυβερνητική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας αυξάνει τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων, κατήγγειλε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια συζήτησης Ερώτησής του για το θέμα των διαθέσιμων κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που δεν καλύπτουν - όπως είπε - τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου - απαντώντας - παραδέχθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι «στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο έλλειμμα όσον αφορά την κάλυψη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση διαφοροποιείται από την προηγούμενη, επειδή δεν έχει προβεί στο μέτρο της ενοικίασης κρεβατιών από τον ιδιωτικό τομέα. Υποστήριξε ότι «έχουμε ενεργοποιήσει 83 κρεβάτια σε 27 δημόσια νοσοκομεία και ο στόχος που έχουμε είναι τις επόμενες βδομάδες να φθάσουμε τα 150», ενώ αναφέρθηκε γενικόλογα σε «επιπλέον 242 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών», μέσω ΑΣΕΠ.

Αναφερόμενος σε όσα παρέθεσε ως ...επιτεύγματα η υπουργός, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «η κάλυψη των εβδομήντα επτά ή ογδόντα τριών κενών θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αφορά, την απάλυνση, το προσπέρασμα των εκτρωματικών όψεων της ανθυγιεινής και φιλοεπιχειρηματικής πολιτικής, που ακολουθείται τα τελευταία δέκα και δώδεκα χρόνια. Δεν υπάρχει προγραμματισμός ή σχεδιασμός για το σύνολο και την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε πανεθνικό και πανελλαδικό επίπεδο που καταγράφεται έλλειψη χιλίων πεντακοσίων κρεβατιών. Στον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα σταθερότητας, από την κατανομή των κονδυλίων, φαίνεται πως, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χλευάζονται και τσαλακώνονται αυτές οι ζωτικές ανάγκες, η τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντιπροσωπεύει μέχρι και το 8%, μόλις, των συνολικών εσόδων των κρατικών νοσοκομείων. Οτι μέχρι και το 90% των εσόδων των κρατικών νοσοκομείων είναι πληρωμές ασφαλιστικών ταμείων. Ηδη τα κρατικά νοσοκομεία έχουν αυτονομηθεί από την αμιγώς κρατική επιχορήγηση».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε αποκαλυπτικό το στοιχείο ότι «το 55% των ετήσιων εισπράξεων, που έχουν είκοσι δύο επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Υγείας, είναι πληρωμές ασφαλιστικών ταμείων. Τα κενά, λοιπόν, και στον τομέα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι πεδίο για ορεκτικούς μεζέδες ποσοστών κέρδους για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κυνηγούν» τα νοσήλια των Ταμείων (2007-05-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνα τα κενά στην εντατική θεραπεία (2007-01-19 00:00:00.0)
«Κλειστά» κρεβάτια, περιφερόμενοι ασθενείς (2006-06-06 00:00:00.0)
Το νοσοκομείο των Τρικάλων... (2003-08-24 00:00:00.0)
Η έλλειψη κρεβατιών αβαντάρει επιχειρηματίες (2000-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ