Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις απολύσεις

Τη δημοτική αρχή (ΝΔ) του Δήμου Αμαρουσίου που έχει προχωρήσει στις απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων έργου, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και να απαιτήσουν τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου.

Δείχνοντας ότι οι απολύσεις αυτές είναι μέρος και αποτέλεσμα της γενικότερης αντεργατικής επίθεσης, οι Κομματικές Οργανώσεις, σημειώνουν: «Αλλες 200 εργατικές οικογένειες υφίστανται με τον πιο επώδυνο τρόπο τις συνέπειες των αντιλαϊκών κατευθύνσεων που χαράσσονται στα ευρωενωσιακά όργανα με την ενεργητική συμμετοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων και υλοποιούνται από τις δημοτικές αρχές του ευρωμονόδρομου». Επίσης, τονίζουν τις επιπτώσεις των απολύσεων στα λαϊκά στρώματα «καθώς στερούνται των υπηρεσιών που τους παρείχαν μέχρι πρότινος οι απολυμένοι». Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα σοβαρές και επικίνδυνες» τις επιπτώσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς 55 από τους απολυμένους εργάζονταν σε αυτούς. Επιπτώσεις που μπορεί να αφορούν ακόμα και στην ασφάλεια και την υγεία των νηπίων και του προσωπικού που απέμεινε.

Καταλήγοντας, οι Κομματικές Οργανώσεις αναδεικνύουν την ανάγκη ταξικής αγωνιστικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης των εργαζομένων και στην κατεύθυνση αυτή καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ