Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πραξικοπηματικές παρεμβάσεις από ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
  • Νομιμοποίησαν νόθους αντιπροσώπους με το «έτσι θέλω»
  • Αποχώρησε η ΔΕΣΚ που μαζί με οργισμένους εργάτες διαδήλωσαν καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Καταγγέλλοντας τη νέα πρόκληση και στρέφοντας την πλάτη στους εργατοπατέρες, οι εργάτες διαδήλωσαν καθαρά: «Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ»
Καταγγέλλοντας τη νέα πρόκληση και στρέφοντας την πλάτη στους εργατοπατέρες, οι εργάτες διαδήλωσαν καθαρά: «Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ»
Οι πραξικοπηματικές διαδικασίες στις οποίες επιδόθηκαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού διαμορφώνοντας αντιΠΑΜΕ μέτωπο, για να αλλοιώσουν πάση θυσία τους συσχετισμούς, ήταν αυτές που «θριάμβευσαν» στη χτεσινή πρώτη μέρα του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που γίνεται στο αμφιθέατρο του Κέντρου.

Η ΠΑΣΚΕ συνεπικουρούμενη από τη ΔΑΚΕ επέβαλαν ένα πρωτοφανές όργιο νοθείας, που ήταν τόσο κραυγαλέο ώστε να τους γυρίσουν την πλάτη και δικοί τους αντιπρόσωποι. Η αποστολή τους αποκαλύφθηκε πλήρως στη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων συμπαρατάχθηκε με την πρόταση της αγωνιστικής παράταξης «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) και ψήφισε «όχι» στη νομιμοποίηση των «νόθων» αντιπροσώπων, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, εκεί μπροστά σε όλους, με τη συμφωνία της ΔΑΚΕ, πραξικοπηματικά, έφτασαν να αλλοιώσουν ακόμα και το αποτέλεσμα της ανοιχτής ψηφοφορίας! Μέτρησαν για λογαριασμό της δικής τους πρότασης «όλοι μέσα», περισσότερους από αυτούς που είχαν πραγματικά ψηφίσει! Οσον αφορά την ΑΠ, ακολουθώντας τα γνωστά τερτίπια της και παρά τα επαναστατικά λογύδρια, δεν ψήφισε καμία πρόταση.

Ο επικεφαλής της ΔΕΣΚ, Νίκος Ξουράφης, για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, απαίτησε να κατατεθούν και να καταμετρηθούν επί τόπου από το προεδρείο οι κάρτες αυτών που ψήφισαν «όχι» στη νομιμοποίηση των «νόθων» και αυτών που ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΠΑΣΚΕ. Αντί να γίνει αυτό, αυθαίρετα ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος του ΕΚΠ Χρ. Τρυφιάτης, ανέβηκε στο βήμα και με το «έτσι θέλω» επιχείρησε να ξεκινήσει τις εργασίες του συνεδρίου, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση τόσο της πλειοψηφίας των συνέδρων όσο και του πλήθους εργατών του Πειραιά που είχαν κατακλύσει μέσα και έξω το αμφιθέατρο του Κέντρου. Ενώ τα συνθήματα: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη», «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» δονούσαν συνεχώς την ατμόσφαιρα, όσο διαρκούσαν αυτές οι εκφυλιστικές διαδικασίες.

Ο Ν. Ξουράφης, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες - παρωδία, ανέβηκε στο βήμα και καταθέτοντας δήλωση της ΔΕΣΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το συνέδριο είναι κομμένο και ραμμένο για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της κάλυψης συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου. ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σε κοινό μπλοκ νομιμοποίησαν σωματεία και νόθους αντιπροσώπους που έχουν παραβιάσει κατάφωρα τα ίδια τους τα Καταστατικά. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ έχουν αναλάβει να παίξει το ΕΚΠ το ρόλο του υποστηρικτή της αντιλαϊκής κυβερνητικής επίθεσης με την καλλιέργεια της συναίνεσης και της υποταγής». Ξεκαθάρισε ότι: «Δεν μπορούν να είναι μαζί οι δυνάμεις που έδωσαν μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 17ης Δεκέμβρη με την εργατική αριστοκρατία, όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, το ρόλο του υπονομευτή των αγώνων των εργαζομένων, το ρόλο του διασπαστή της ενότητας της εργατικής τάξης και στις 17 Δεκέμβρη απέκτησε επάξια και το ρόλο του απεργοσπάστη» και υπογράμμισε ότι το μόνο «ουσιαστικό που μπορεί να βγει από τη σημερινή (σ.σ χτεσινή) ημέρα του συνεδρίου είναι να παρθεί απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη».

Δίνοντας το σύνθημα της αποχώρησης, ο Ν. Ξουράφης κάλεσε τους αντιπροσώπους και τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντησή τους, αφιερώνοντας την πρώτη μέρα του συνεδρίου στην προετοιμασία της απεργίας. Στο κάλεσμα της αποχώρησης, ανταποκρίθηκαν και αντιπρόσωποι που δεν ήταν της ΔΕΣΚ. Και ενώ μέσα στο ΕΚΠ ξεκινούσε η «παρωδία», έξω από το Κέντρο οι εργάτες, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις, ξεκινούσαν μαζική πικετοφορία, στο κέντρο του Πειραιά. Με βροχή από συνθήματα, όπου κυριαρχούσε το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και με τις πικέτες στα χέρια, καλούσαν τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ