Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Θέλει απεργία «άσφαιρη»

Με αιτήματα ακίνδυνα για την κυρίαρχη αντεργατική πολιτική

Τη στήριξη που δίνει απλόχερα στην κυρίαρχη πολιτική επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη με το περιεχόμενο που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ κατέθεσε πρόταση για την ανάγκη καταδίκης της γενικής αντεργατικής επίθεσης, όπως αυτή εκφράζεται με το σχέδιο «Καλλικράτης» και των φορέων που την προωθούν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ), ενώ τόνισε την ανάγκη «ενιαίου μετώπου δράσης των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ένα μέτωπο των εργαζομένων με τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες τους αυτοαπασχολούμενους».

Η ΠΑΣΚΕ απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση, ενώ η ΔΑΚΕ «κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν (...) ώστε να μη χάσουν και αυτά τα λίγα που παίρνουν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ. Σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινήθηκαν οι «Αγωνιστικές Κινήσεις - Συσπειρώσεις» που «δεν τόλμησαν να πουν τίποτα για την αρνητική θέση του στελέχους τους στην ΑΔΕΔΥ για τις απολύσεις των συμβασιούχων με το πρόσχημα του αναξιοκρατικού τρόπου προσλήψεων». Ενώ η ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) «από τη μια καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν για τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά δεν λέει κουβέντα για την αιτία που γεννά όλα τα δεινά των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ