Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σε πολλές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που απασχολούν μεγάλο αριθμό συμβασιούχων, αν αυτοί δε μονιμοποιηθούν. Ο μεγάλος όγκος των συμβασιούχων που δημιούργησαν οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του δήμου, αποτελεί μια καθαρά πολιτική επιλογή που επεκτείνει την εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας η διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» να μην απολυθεί κανείς και να απαιτήσει από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.

Ενδεικτική των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο δήμο είναι η περίπτωση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που λειτουργεί με οχτώ μόνιμους υπαλλήλους και 76 συμβασιούχους. Αντιπροσωπεία συμβασιούχων της Διεύθυνσης που συναντήθηκε πρόσφατα με τον επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Στέλιο Λάμπρου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στις 5 Ιούλη θα λήξουν 55 συμβάσεις, ενώ άλλοι 19 είναι αποσπασμένοι από τη ΔΑΕΜ, δύο δουλεύουν με stage και θα φύγουν το Σεπτέμβρη και 8 μόνιμοι.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα απολύθηκαν 30 συμβασιούχοι της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει για εκατοντάδες εργαζόμενους στη ΔΑΕΜ, στο Βρεφοκομείο, στον ΟΝΑ, στην καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ