Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Διώκονται διαδηλωτές για «παρακώλυση συγκοινωνιών»!

Την κυβερνητική προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων καταγγέλλει η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ και καλεί  το λαό να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους και να συνεχίσει την πάλη του  

Στα δικαστήρια σύρονται συνδικαλιστές και απλοί πολίτες της Ναυπάκτου, οι οποίοι πιάστηκαν «επ' αυτοφώρω» να διαπράττουν το αδίκημα της... συμμετοχής στο Παναυπακτιακό συλλαλητήριο, της 14ης του περασμένου Ιούνη. Η κατηγορία με την οποία βαρύνονται ακούει στο όνομα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και ήδη κλήθηκαν σε ανάκριση!

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό εναντίον ανθρώπων που διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη δουλιά καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Ναυπάκτου του ΚΚΕ.

«Είναι γνωστό - σημειώνει η ΚΟ Ναυπάκτου - το οικιστικό πρόβλημα της πόλης (αναστολή οικοδομικών εργασιών και έκδοσης αδειών), που με ευθύνη της κυβέρνησης, δύο χρόνια τώρα, ταλαιπωρεί ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της. Αφού με δικές της πράξεις και παραλείψεις, στερεί το μεροκάματο και έχει φέρει σε απόγνωση, οικοδόμους, απασχολούμενους στα συναφή επαγγέλματα, επαγγελματίες και εμπόρους της Ναυπάκτου, αλλά και της γύρω περιοχής, επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους αξιοποιεί για να καταπατά βάναυσα κάθε έννοια συνδικαλιστικής και ατομικής δράσης».

Η ΚΟ καταγγέλλει δριμύτητα την κυβέρνηση που «αντί να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να λύσει το γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε, για να λήξει επιτέλους αυτή η εκκρεμότητα, παίρνοντας ταυτόχρονα και μέτρα που να στοχεύουν στη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πόλης και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, προσπαθεί να καταπνίξει την οργή και την αγανάκτηση του λαού, επιλέγοντας το γνωστό και μόνιμο πια, ολισθηρό δρόμο των δικαστηρίων, όπως έκανε κατά καιρούς με όλους όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται στην πολιτική της».

«Την ίδια στιγμή -συνεχίζει- αφήνει στο απυρόβλητο και ασύδοτους αυτούς που δολοφόνησαν ναυτεργάτες και επιβάτες σαπιοκάραβων, εργαζόμενους "χάρτινων" εργοστασίων και κατασκευών, αλλά και τους ενισχύει με κάθε μέσο για να συνεχίζουν, παίζοντας με τη ζωή μας, ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτοι να κερδοσκοπούν και να συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη».

Η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ προειδοποιεί όμως ότι ο λαός της πόλης δε δέχεται να ποδοπατηθούν τα δικαίωμά του και δε θα σταματήσει να διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματά του. Καταλήγοντας καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων που επιχειρεί η κυβέρνηση και καλεί το λαό να συμπαρασταθεί στους διωκόμενους και παράλληλα να σφυρηλατήσει ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, αναγκαίο και ικανό να υποχρεώσει την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε δίωξη και να δώσει άμεσα λύσεις στο οικιστικό και άλλα προβλήματα της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ