Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... σφαγή των ... θαυμάτων

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΑ ΓΙΝΕΙ σφαγή μας είπαν, θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας μας είπαν, θα διαφωνήσουν μας είπαν και, τελικά, μόνο ένα γλεντάκι για να κλείσουν οι εργασίες δεν κάνανε εκεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο -έκτρωμα του υπουργού Εργασίας!

Δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν βιομήχανοι, εφοπλιστές και όσοι, τέλος πάντων, εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο νομοθέτημα, που γρήγορα - γρήγορα βαδίζει προς τη Βουλή. Σε τέτοια κομβικά θέματα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κάνουν λάθη, ούτε κωλυσιεργούν.

Οσο για τις περίφημες διαφωνίες Πάγκαλου, όσο τον ακούσατε εσείς να διαφωνεί, άλλο τόσο τον άκουσαν και στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου. Εκτος πια αν βγει και μας πει τώρα ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον είχαν δέσει και τον είχαν φιμώσει.

ΤΕΛΙΚΑ, έτσι όπως πάει ο Γιάννος Παπαντωνίου, που χαρακτήρισε την οικονομική πορεία της χώρας ως «θαύμα»(!) θα το πιστέψει κιόλας. Είμαστε, λέει, χώρα χαμηλών φόρων και αυτές τις μέρες επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη αναδιανομή χρημάτων υπέρ των ασθενέστερων τάξεων!

Αυτό, όμως, που είναι λίγο δύσκολο να μας εξηγήσει είναι τι ρόλο παίζουν και πώς βρέθηκαν μέσα σε αυτό το θαύμα, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, και πώς γίνεται στην Ελλάδα να βρίσκονται τρεις από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

Επίσης, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αυτό το περίπου 12% της ανεργίας που δίνει επίσημα η κυβέρνηση (αν και είναι μεγαλύτερη) πώς συμβιβάζεται με αυτή την κατάσταση; Το Λόττο έχουν κερδίσει όλοι αυτοί και δε δουλεύουν ή ανήκουν σε κανένα ...φιλοσοφικό ρεύμα κατά της εργασίας;

Πού πηγαίνει, βρε παιδί μου, αυτός ο άνθρωπος και κάνει τις μετρήσεις του; Στην Ενωση Εφοπλιστών έκανε γκάλοπ;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ