Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κομμάτων και παραγόντων

Συνένοχη σιγή τήρησε επισήμως η ΝέαΔημοκρατία, αντίθετα ο επίτιμος πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, υπήρξε λαλίστατος, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των Γλύξμπουργκ στη «βασιλική περιουσία». Αρχικά κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, ακολούθως την ελληνική Δικαιοσύνη, που αναγνώρισε την αφαίρεση της περιουσίας του «τέως», και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ είχε προχωρήσει σε έναν τίμιο συμβιβασμό με τον τέως βασιλέα και είχαμε μείνει σύμφωνοι να του αποδοθεί τμήμα της βασιλικής περιουσίας»!

Για να καταλήξει καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μια ανάλογη λύση, σε συνεννόηση με την τέως βασιλική οικογένεια, απειλώντας μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα διασυρθεί διεθνώς και ο ελληνικός λαός θα επιβαρυνθεί με μεγάλο βάρος.

Οδυνηρή διάψευση της ουσίας της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη διεκδικούμενη από τους Γλύξμπουργκ περιουσία. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί και να ερμηνευτεί η ύπαρξη της συγκεκριμένης "ιδιοκτησίας" εφόσον είναι γνωστό ότι ουδέποτε αποκτήθηκε με τη δουλιά, με τις προσωπικές απολαβές ή και με το κληρονομικό δικαίωμα από τη δυναστεία».

Αντίθετα, αναφέρει ο ΣΥΝ, η περιουσία αυτή αποκτήθηκε με υποχρεωτικές κρατικές «δωρεές» στις πιο δραματικές δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, όταν, μεταξύ άλλων, η φτώχεια, η μετανάστευση και η δραματική ανέχεια σφράγιζαν την επώδυνη κοινωνική διαδρομή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ