Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζορίζονται και το δείχνουν

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Δεν είναι νόμιμο πράγμα η κατάληψη (...) είναι ακραίο μέσο πάλης (...) δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία». Αυτά είπε και ελάλησε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «Flash».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του με τη μορφή πάλης της κατάληψης ή του αποκλεισμού. Είναι άλλωστε και ενδεικτικό της στάσης του απέναντι στους αγώνες γενικότερα. Ταυτόχρονα, πρόκειται για μια άποψη που ζυμώνεται καιρό τώρα, με πιο συχνή αφορμή τις καταλήψεις στο πλαίσιο μαθητικών ή φοιτητικών κινητοποιήσεων, στις οποίες αναφέρεται και η υπουργός Παιδείας, χαρακτηρίζοντάς τες παράνομες.

Εκεί, όμως, που πραγματικά δίνουν ρέστα τα «παπαγαλάκια» της πλουτοκρατίας είναι όταν οι ταξικές δυνάμεις προχωρούν στο συμβολικό αποκλεισμό υπουργείων κλπ, όπως προχτές στο υπουργείο Οικονομικών και λίγο καιρό πριν στο Χρηματιστήριο. Αντίστοιχο ήταν και το μένος τους απέναντι στα μπλόκα των αγροτών.

Χτυπούν μια μορφή πάλης γιατί θέλουν να χτυπήσουν την ίδια την ταξική πάλη. Αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με την εργατική τάξη, τους ταξικούς αγώνες, την ίδια την Ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ