Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χιλιοπαιγμένο το έργο

Αλλη μια δημαγωγική παράσταση έδωσε χτες από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Παπουτσής. O γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που η κυβέρνηση νομοθετούσε τον ενταφιασμό των κατακτήσεων των εργαζομένων αγόρευε για τις δήθεν «φιλολαϊκές αξίες» που πρεσβεύει το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ. Για να αποδώσει πειστικά το ρόλο του, ο Χρ. Παπουτσής επέλεξε να «επιτεθεί» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με άμεσο αποδέκτη τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, τον οποίο εγκάλεσε γιατί δεν έχει φέρει ακόμα το φορολογικό νομοσχέδιο και τα αναπτυξιακά μέτρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει σαν το «αντίδοτο» στα σφαγιαστικά μέτρα που υποτίθεται ότι θα φέρουν «κοινωνική δικαιοσύνη» (επί της ουσίας θα προσθέσουν νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες του λαού και κέρδη στην πλουτοκρατία).

Ο Χρ. Παπουτσής ήρθε για ακόμη μια φορά να αναμασήσει το έργο του «καλού» και του «κακού» που παίζεται τους τελευταίους μήνες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με βουλευτές του να εμφανίζονται ότι «διαφωνούν» δήθεν με τη λήψη των επώδυνων μέτρων. Μάλιστα χτες ο Χρ. Παπουτσής κάλεσε τον υφυπουργό Οικονομικών να αναλογιστεί «σε ποια κυβέρνηση είναι υφυπουργός;» και ότι στη θέση στην οποία κάθετε «έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί προερχόμενοι από την παράταξή μας δίνοντας τον αγώνα τους και τη ζωή τους ακριβώς υπερασπίζοντας τις ιδέες της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συνοχής και της αλληλεγγύης στην κοινωνία. Και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε».

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Χρ. Παπουτσής είναι βγαλμένα από την επίσημη προπαγάνδα που έχει εκπονήσει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και φέρουν την έγκριση του «όλον ΠΑΣΟΚ». Ερχονται για να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να χειραγωγήσουν το λαϊκά στρώματα και να συγκαλύψουν τη βαρβαρότητα της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου ο ίδιος ο Χρ. Παπουτσής, αφού έκλεισε με το λογύδριο περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», ξεκαθάρισε ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «στηρίζουμε και παλεύουμε» για την προώθηση του «σκληρού, αποφασιστικού και απολύτως αναγκαίου νομοσχεδίου» (!) παρότι, όπως συμπλήρωσε, συνεχίζοντας την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ».

Δυστυχώς για τον Χρ. Παπουτσή το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Ο ίδιος είχε και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο όταν στις 19 Νοέμβρη εγκαλούσε τον υπουργό Οικονομικών που ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τους μισθούς, βάζοντας όριο τα 2.000 ευρώ. Μάλιστα τότε η παρέμβαση Παπουτσή εμφανίστηκε σαν το εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Βέβαια, 2,5 μήνες αργότερα η κυβέρνηση πάγωσε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, προχώρησε σε περικοπή του 30% των 13ου και 14ου μισθού και πετσόκοψε 12% τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων! Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα και να μην πέσουν στην παγίδα και στα «σικέ» παιχνίδια που τους στήνει το ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε ανέξοδη κορόνα των κυβερνητικών στελεχών ακολουθεί μια πολιτική που ληστεύει το εισόδημά τους και κατεδαφίζει τα δικαιώματά τους. Το ίδιο έγινε και χτες: Το βάρβαρο νομοσχέδιο πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία.


Π.Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ