Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές απαγόρευσαν την εξόρμηση στους υπάλληλους της πρεσβείας και του προξενείου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ελληνική πρεσβεία και στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και στην απεργία που κήρυξαν οι ταξικές δυνάμεις στην Ελλάδα ενάντια στα μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή και την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Γερμανία.

Τις δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ υποδέχτηκαν οι δυνάμεις καταστολής της γερμανικής αστυνομίας που τους απαγόρευσαν την είσοδο στην πρεσβεία και την εξόρμηση στους εργαζόμενους, ενώ στο προξενείο, στο οποίο είχαν παραταχτεί αστυνομικές δυνάμεις εκτός από την είσοδο και σε κάθε όροφο, επιτράπηκε η είσοδος με συνοδεία της γερμανικής αστυνομίας σε αντιπροσωπεία μόνο για συνάντηση με τον πρόξενο.

Ο πρόξενος επανέλαβε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των αστικών κόμματων ότι «όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να βγει η Ελλάδα από την κρίση», και ότι για «την κατάσταση της Ελλάδας φταίει και η νοοτροπία του Ελληνα» ενώ με την σειρά του αρνήθηκε να κάνει το ΚΚΕ εξόρμηση στους εργαζόμενους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ, με ευθύνη τόσο της ελληνικής πρεσβείας και του προξενείου στο Βερολίνο, όσο και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μια ακόμα απόδειξη της ενότητας της αστικής τάξης απέναντι στον κοινό εχθρό, που είναι η εργατική τάξη και η πρωτοπορία της το ΚΚΕ. Δείχνει ότι η αστική νομιμότητα είναι κενό γράμμα ακόμα και για τους ίδιους, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στην εργατική τάξη, καθώς αρνήθηκαν το νόμιμο δικαίωμα που είχαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ να εισέλθουν σε δημόσια υπηρεσία του ελληνικού κράτους.

Μόνη απάντηση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η ΕΕ, το κεφάλαιο και οι αστικές κυβερνήσεις, φιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές, στην εργατική τάξη των χωρών - μελών της ΕΕ, είναι η πάλη κάθε εργαζόμενου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στην χώρα που ζει και εργάζεται για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ