Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Και γδαρμένοι και... »

Στιγμιότυπο 1ο: Ανυπόκριτα ήταν τα χτεσινά ευχαριστήρια του πρωθυπουργού για το γεγονός ότι - όπως είπε - η Μέρκελ «υποστηρίζει» τα μέτρα τα οποία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

Δηλαδή, φαίνεται ότι υπήρχε σοβαρός... κίνδυνος,

τη στιγμή που η Μέρκελ συνάντησε τον Παπανδρέου να γύριζε και να του έλεγε «γιατί Γιώργο έκοψες τους μισθούς και τα δώρα των Ελλήνων εργατών;»,

αλλά ο πρωθυπουργός τον απέτρεψε!

*

Στιγμιότυπο 2ο: «Τολμώ (!) να πω ότι θέλουμε να είναι ανεξάρτητα τα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε», ήταν το σχόλιο του Παπανδρέου στις σαχλαμάρες περί πώλησης ελληνικών νησιών, για την οποία πρόσθεσε, η (πώληση) «δεν θα έλυνε το πρόβλημα»!!! Από την εποχή του Ρούπελ έχει να επιδειχθεί τέτοια «τόλμη» (!), ε;...

*

Στιγμιότυπο 3ο: «Καλά καταλάβατε», σχολίασε η Μέρκελ στη διαπίστωση Γερμανού δημοσιογράφου ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να κουνήσει το δαχτυλάκι της όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

*

Στιγμιότυπο 4ο: Πριν ένα μήνα, όταν ο Παπανδρέου εξήγγειλε μέσω διαγγέλματος τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα «εξευμενισμού» των αγορών, το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα ήταν 6,2%. Χτες, την επομένη των νέων ακόμα πιο εξοντωτικών για το λαό μέτρων, η Ελλάδα δανείστηκε με 6,3%, δηλαδή με ακόμα μεγαλύτερο επιτόκιο, που σημαίνει ότι σε δέκα χρόνια, για τα 5 δισ. που δανειστήκαμε, θα πληρώσουμε τόκους 3,15 δισ., δηλαδή επιπλέον ποσό κατά 63% του ποσού που δανειστήκαμε!

*

Γενικό συμπέρασμα: «Και γδαρμένοι και... δανεισμένοι»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ