Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Καθρέφτης του συστήματος που υπηρετεί

«Τρεισήμισι χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν εδώ για να διαδηλώσουν για τα σκληρά, και πράγματι, βάναυσα εν πολλοίς μέτρα και εκατόν πενήντα χιλιάδες πήγαν να αγοράσουνε το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου!».

Με φράσεις σαν αυτή επιχείρησε να απαξιώσει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, χτες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, ενώ το κόμμα του ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στηρίζοντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «πατριωτικού» χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων. Ο λόγος του δεν είναι ενδεικτικός μόνο του λαϊκισμού του κόμματός του, αλλά και του επιπέδου της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, την οποία υπερασπίζεται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης, «δύο τρόπους έχεις σήμερα να συμπεριφερθείς. Ο ένας είναι να υπονομεύσεις και να ναρκοθετήσεις την προσπάθεια που κάνει ο Παπανδρέου. Αυτός είναι σήμερα που καλείται να πάει να δώσει μία μάχη. Μάχη πάει να δώσει επάνω. Δεν πάει να παίξει μπιρίμπα με την Μέρκελ. Λοιπόν, τον παίχτη που στέλνω να αντιμετωπίσει τα πράγματα για την Ελλάδα τον θέλω ενδυναμωμένο ή τον θέλω γυμνό; Αυτή είναι η ουσία».

Παράλληλα, ο εισηγητής του κόμματος, Μ. Βορίδης, δήλωσε ότι «θα στηρίξουμε, το λέω σε γενική κατεύθυνση, τα μέτρα περιορισμού του κόστους του δημοσίου πλην της μειώσεως κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επαχθές και θα μπορούσε με αναπτυξιακές και άλλες πολιτικές να αποφευχθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ