Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Καταγγελίες για τη στάση του ΟΤΕ στην έρευνα

Η ηγεσία του ΟΤΕ κάθε άλλο παρά διευκόλυνε την έρευνα της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ αφού δεν έδινε τα απαραίτητα στοιχεία, είπε ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη είπε ότι η ηγεσία του ΟΤΕ παρά τις συνεχείς παραινέσεις δεν έδινε στοιχεία στη Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I - το οποίο χαρακτήρισε συμφορά - είπε ότι του προκάλεσε ερωτηματικά η κυβερνητική απόφαση να φύγει από την επιτροπή προμηθειών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ήταν διακομματική και πήγε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου η επιτροπή ήταν αμιγώς κυβερνητική. Σχετικά με την ανεμπόδιστη διαφυγή Χριστοφοράκου, που ήταν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο Π. Αθανασίου είπε απαντώντας σε ερώτηση του Θ. Παφίλη ότι δε διατάχθηκε η προφυλάκισή του, επειδή όποτε τον καλούσε για εξέταση αυτός εμφανίζονταν.

Τέλος, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα από το 1974 και μετά είπε ότι το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ «ωχριά μπροστά στο χρήμα που έχει φύγει για τα εξοπλιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ