Σάββατο 6 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ξεκάθαρο στίγμα υπέρ των μέτρων

Η διαφωνία με το νομοσχέδιο επί της αρχής ήταν στάχτη στα μάτια για την αποδοχή του συνόλου σχεδόν των άρθρων του

Η συναίνεση της ΝΔ στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ έχει ταξική βάση. Ταξική ήταν και η απάντηση που δόθηκε χτες στο μαύρο μέτωπο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Η συναίνεση της ΝΔ στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ έχει ταξική βάση. Ταξική ήταν και η απάντηση που δόθηκε χτες στο μαύρο μέτωπο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Ξεκάθαρο στίγμα στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων έδωσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβάλλοντας ένα «εναλλακτικό» σχέδιο ενίσχυσης των δημοσιονομικών εσόδων με σαφή αντιλαϊκά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Μανώλης Κεφαλογιάννης φρόντισε να διευκρινίσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει μόλις δυο από τα άρθρα (1 και 3) του νομοσχεδίου, δίνοντας το «πράσινο φως» για την ολοσχερή εφαρμογή του.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε τοποθετούμενος για το νομοσχέδιο ότι η κυβέρνηση «αν τα μέτρα τα είχε πάρει νωρίτερα θα ήταν πιο ήπια και λιγότερο επώδυνα». Παραθέτοντας τις προτάσεις του κόμματός του, σημείωσε πως «προτείνουμε περαιτέρω αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνοβιομηχανοποιημένα προϊόντα, στην αλκοόλη και στα αλκοολούχα ποτά, μεγαλύτερη φορολόγηση των ειδών πολυτελείας, των πραγματικών ειδών πολυτελείας, ενίσχυση των μη φορολογικών εσόδων μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους, με περαιτέρω περικοπή της σπατάλης».

Επίσης ζήτησε νέο «πακέτο» ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, λέγοντας ότι «προτείνουμε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την τόνωση της αγοράς και την ανάπτυξη, μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό», προσθέτοντας πως «τους δύο τομείς, όπου έχουμε εθνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, δηλαδή τον τουρισμό και τη ναυτιλία, η κυβέρνηση τους ξέχασε ή τους υπονόμευσε». Ο Χ. Σταικούρας κατέληξε λέγοντας ότι «οι οικονομίες που προτείνουμε εμείς είναι ίσες περίπου με τις περικοπές που απορρίπτουμε, αλλά οι δικές μας προτάσεις δεν δημιουργούν ασφυξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ