Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Η τρομοκρατία της «ΛΙΝΤΛ» δε θα περάσει

Με κοινή τους παρέμβαση 31 σωματεία του κλάδου ξεκαθαρίζουν ότι οι εργάτες δε θα παίρνουν άδεια από την εργοδοσία για τις μορφές και το χρόνο της πάλης

Από προηγούμενη παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου ενάντια σε τρομοκρατικές απολύσεις
Από προηγούμενη παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου ενάντια σε τρομοκρατικές απολύσεις
Αμεση και καθαρή απάντηση στην εργοδοσία της πολυεθνικής «ΛΙΝΤΛ» ότι «δε θα ανεχτούν φαινόμενα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης οποιουδήποτε εργαζόμενου στην επιχείρηση», δίνουν με ανακοίνωσή τους 31 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα. Η απάντηση των σωματείων ήρθε μετά το εξώδικο που έστειλε η εργοδοσία στο επιχειρησιακό σωματείο, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και σε εργαζόμενο ενεργό μέλος του σωματείου, με το οποίο τους εγκαλεί για τη συνδικαλιστική τους δράση και συγκεκριμένα για τη μάχη της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας στις 5 του Μάρτη, στο κατάστημα της Ελευσίνας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα επιχειρησιακά σωματεία: «ΛΙΝΤΛ» Αττικής, «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», «Κωνσταντακάτος» (ηλεκτρικά είδη), «Πράκτικερ», «Λαμπρόπουλος» Θεσσαλονίκης και «Μάκρο». Τα κλαδικά των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Καθώς επίσης και τα κλαδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων: Αθήνας, Ζακύνθου, Λαυρίου, Εύβοιας, Αμφισσας, Λαμίας, Λειβαδιάς, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αρτας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Ηρακλείου Κρήτης και Χανίων.

Μιλούν για ...δικαιώματα των εργαζομένων όσοι τους ξεζουμίζουν

Η εργοδοσία με το εξώδικό της χαρακτηρίζει «παράνομη» και «καταχρηστική συμπεριφορά» την περιφρούρηση της απεργίας από το σωματείο και καλεί τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους «όπως απόσχετε διά των εκπροσώπων σας από παρόμοιες έκνομες ενέργειες ως οι ανωτέρω σε οιαδήποτε απεργία πραγματοποιηθεί στο μέλλον για οιοδήποτε λόγο...».

Τα σωματεία καταγγέλλουν την κατάπτυστη, όπως χαρακτηρίζουν, ενέργεια της εργοδοσίας η οποία επιχειρεί, παράλληλα με την επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να χτυπήσει τα αγωνιζόμενα σωματεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζεται ενεργά μέσα από το ΠΑΜΕ.

«Δε δικαιούται - σημειώνεται - η πολυεθνική, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, να μιλάει για δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία, την ώρα που παραβιάζει συνεχώς τα δικαιώματα των εργαζομένων της στους χώρους εργασίας είτε αυτά αφορούν το ωράριο, είτε το ξεζούμισμα και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων με πολλαπλές συνέπειες στην υγεία τους ειδικά των εργαζομένων γυναικών. Την ώρα που τα κέρδη της συνεχώς αυξάνουν στη χώρα μας και όχι μόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους στα «ΛΙΝΤΛ» και στους άλλους χώρους δουλειάς να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά τους σωματεία, το ΠΑΜΕ και να απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση της «ΛΙΝΤΛ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ