Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΚΛΩ»
Σηκώνει τα χέρια της ψηλά

Αφού μπούκωσε χρήμα τη διοίκηση του Ομίλου, τώρα μένει απλά παρατηρητής των νέων εκατοντάδων απολύσεων

Διαχρονικά ανεξέλεγκτοι συνεχίζουν τους εκβιασμούς και την εκμετάλλευση εργαζομένων αλλά και των χρημάτων του δημοσίου, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΛΑΝΑΡΑΣ) και η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά προτίθεται να διενεργήσει ουσιαστικό έλεγχο στην επιχείρηση.

Αυτό κατέστη σαφές και από τη χτεσινή απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγέλου Τζέκη. Υποστήριξε ότι «γίνεται προσπάθεια ώστε να συνταχθεί ένα προσχέδιο για να δοθεί λύση» τονίζοντας όμως πως «δεν πρόκειται για επιχείρηση ΔΕΚΟ για να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο η κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην παραίτηση του ΔΣ της εταιρείας είπε ότι «χρειαζόμαστε διοίκηση στην επιχείρηση» και υπενθύμισε ότι «οι τράπεζες έχουν να πάρουν πάρα πολλά χρήματα». Ούτε μια λέξη όμως δεν ανέφερε για το θέμα του ελέγχου σχετικά με τα χρήματα που έχει πάρει η επιχείρηση από το ελληνικό δημόσιο παρά το ότι προκλήθηκε επανειλημμένα από το βουλευτή του ΚΚΕ.

Επεξηγώντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, ο Αγγελος Τζέκης, τόνισε πως μετά την παραίτηση του ΔΣ της επιχείρησης «γίνεται ένας νέος εκβιασμός από την πλευρά του μεγαλομετόχου για νέα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, να πληρώσει δηλαδή ο ίδιος ο λαός τη λειτουργία των εργοστασίων του, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καταβάλλει ο ίδιος από τα υπέρογκα κέρδη που έχει αποσπάσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οποία ήταν τότε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δραχμές». Θύμισε επίσης ότι η επιχείρηση μέσα από το σύμφωνο ανασυγκρότησης των Βαλκανίων «επιχορηγήθηκε με νέο πακτωλό χρημάτων για να στήσει εργοστάσια στη Βουλγαρία, στη FYROM και στην Αλβανία». Επίσης, απαίτησε να γίνει «ουσιαστικός έλεγχος στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο για το πού πήγαν τα λεφτά του Χρηματιστηρίου» καθώς και «για όλες τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια που πήρε». Τέλος, σημείωσε ότι κάθε άλλο παρά «μοιραίο» θεωρεί το ΚΚΕ το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ