Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στο «λουκέτο» της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν τις απολύσεις τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο βαφείο της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ στο Κιλκίς. Τη Δευτέρα, μέσα από Γενική Συνέλευση, θα καθορίσουν τη δράση τους απέναντι στην απόφαση των εργοδοτών να βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση και να πετάξουν στο δρόμο τους 102 εργαζόμενους που απασχολούνται.

Μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους πραγματοποίησε χτες το πρωί κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ). Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην αποδεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας. Να μην αποδεχθούν καμιά μορφή απολύσεων, καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Η πείρα έχει αποδείξει ότι κάθε υπαναχώρηση και συμβιβασμός οδηγεί σε απώλεια κεκτημένων. Χρόνια τώρα οι βιομήχανοι στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας έχουν προχωρήσει σε κλείσιμο εργοστασίων, σε μεταφορά τους στα Βαλκάνια και σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με επιβολή των εργολαβιών, της εκ περιτροπής εργασίας με μείωση των ημερών και των ωρών εργασίας. Αυτό κάνει και η εργοδοσία της ΦΑΡΜΠΕΤΕΞ, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Αφού πρώτα προχώρησε σε μείωση των ωρών εργασίας, το κόψιμο εργάσιμων ημερών, τώρα προχωράει στην απόλυση των εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Δεν είναι μοιραίες αυτές οι εξελίξεις. Επιβάλλονται από τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και έχουν στόχο τα πιο φτηνά μεροκάματα και τα πιο μεγάλα κέρδη. Αυτό εννοούν όταν λένε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Αυτά αποφάσισαν στην ΕΕ για να ξεπεράσουν και την κρίση τους. Περισσότερη μερική απασχόληση, κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των περιορισμών στις απολύσεις. Την ίδια στιγμή το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς κωφεύει μπροστά στα προβλήματα των εργαζομένων του νομού. Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που έχουν κάνει πλάτες στην πολιτική που εφαρμόζεται και έχει φέρει σε αυτό το σημείο τις εργασιακές σχέσεις».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση οργανώνοντας τον αγώνα τους με μαζικότητα, ενότητα και συμμετοχή όλων. Με αιτήματα που θα αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ