Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Βασίλης Κοϊνάκης

Πέθανε χθες μετά από σύντομη πάλη με την επάρατη νόσο, ο αγωνιστής και στέλεχος του ΚΚΕ στο Νομό Εβρου, Βασίλης Κοϊνάκης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 2.30 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Ο Β. Κοϊνάκης γεννήθηκε το 1934 στη Μυτιλήνη. Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη, αλλά και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1952. Για τους αγώνες του, συνελήφθη το 1953 από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό καθεστώς και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή, από την οποία βγήκε το 1965. Το 1967 συνελήφθη και πάλι και στάλθηκε στην εξορία μέχρι το 1971. Ανυπότακτος και συνεπής στις ιδέες του, έδωσε μέχρι το τέλος της ζωής του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και από διάφορες θέσεις, στις οποίες αναδείχτηκε, τη μάχη για μια Ελλάδα της προκοπής, της εθνικής ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Κοϊνάκη. Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι «μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του συντρόφου μας δεν μπορεί να είναι παρά η υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα. Το παράδειγμά του πάντα θα μας φωτίζει το δρόμο. Τα ιδανικά του είναι και ιδανικά μας. Θρηνούμε το σύντροφο Βασίλη, μαζί με όλο το λαό της πόλης και του νομού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ