Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Εγκληματικοί οι στόχοι της διάτρητης ΚΕΠΑΑ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Με τον πιο δριμύ τρόπο καταδίκασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας τη δρομολογούμενη προσπάθεια πλήρους στρατιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ σχετικά με την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΕΠΑΑ).

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής:

«Ενας συντηρητικός Γερμανός, ο κ. Μπροκ, και μια Γαλλίδα σοσιαλίστρια ενώθηκαν σε έναν αμαρτωλό άξονα για να μας παρουσιάσουν δύο αλληλοσυμπληρούμενες εκθέσεις και προτάσεις ψηφισμάτων που συναγωνίζονται σε επεμβατικό μιλιταρισμό. Τα ψηφίσματα αυτά συμπληρωμένα με τις παρεμβάσεις της προεδρίας υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το βάθεμα της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ.

Και οι δυο προτάσεις στηρίζουν με πάθος τη δημιουργία μιας τρομερής στρατιωτικής μηχανής, με αιχμή του δόρατος τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, 50.000 - 60.000 ανδρών - 100.000 μάς λέει ο κ. Ρισάρ (ΥΠΕΘΑ) - με υποστήριξη αεροπορική και ναυτική και κινητοποίηση ακόμα και αεροπλανοφόρων. Στόχος διακηρυσσόμενος, ομολογώ με ανατριχιαστικό κυνισμό, είναι η στρατιωτική επέμβαση για την πρόληψη και διαχείριση των κρίσεων που απειλούν τις ευρωπαϊκές αξίες και συμφέροντα της ΕΕ στο έδαφος τρίτων χωρών, χωρίς καν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά με απλή έκκληση του Γενικού Γραμματέα του.

Και για του λόγου το ασφαλές, τα δύο ψηφίσματα, διευκρινίζοντας τους εγκληματικούς στόχους της διάτρητης κοινής ΚΕΠΑΑ, προτείνουν επαγγελματικούς, δηλαδή μισθοφορικούς στρατούς σε όλες τις χώρες της ΕΕ που θα εκτελούν, φυσικά, τυφλά, αδίσταχτα τις διαταγές που θα παίρνουν.

Ετσι, μάς λένε, επιχειρήσεις όπως αυτή των εγκληματικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας και της κατοχής του Κοσσυφοπεδίου που συνεχίζεται, θα διεξάγονται με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με σύμπνοια και συμπληρωματικότητα με το ΝΑΤΟ.

Δεν μπορεί να μη σημειώσω ότι κατά τον κ. Μπροκ, στόχος της ΚΕΠΑΑ είναι να αντιμετωπιστεί "μαζική επίθεση του σοβιετικού μπλοκ". Προφανώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμη ότι, δυστυχώς για την ανθρωπότητα, δεν υπάρχει πια αυτό το μπλοκ.

Η αλήθεια είναι μία: όπως πριν το 1990, έτσι και σήμερα, για τους εισηγητές μας όπως και για τους ιθύνοντες της ΕΕ, εχθρός είναι οι λαοί που δε σκύβουν το κεφάλι στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη, οι λαοί που αγωνίζονται εναντίον της. Είναι το λαϊκό κίνημα που θα αναπτύσσεται ενάντια στη βάρβαρη εξωτερική, οικονομική και κοινωνική πολιτική της ΕΕ που προκαλεί μίση ανάμεσα στους λαούς, πολέμους, ανεργία και εξαθλίωση. Ενάντια σε αυτόν τον εχθρό στρέφεται η ΚΕΠΑΑ σας.

Θέλω τέλος, να καταδικάσω τον συνεχιζόμενο εκβιασμό κατά του σερβικού λαού που τόσο κατά την εισήγηση Μπροκ, όσο και κατά τον κ. Βεντρίν, θα έχει μπει στη δημοκρατία μόνο αν οι υποταγμένοι κερδίσουν τις εκλογές της 23ης Δεκεμβρίου.

Οπως καταλαβαίνετε, καταψηφίζουμε τις δύο εκθέσεις και δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην πολιτική που εκφράζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ